Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Corxeres d'estiu III

Aulí no falla. Com cada vint-i-vuit d'agost, a les onze del matí, l'església del convent de Sant Agustí de Felanitx s'omplirà dels sons que Joan Baptista Aulí compongué sobre el text litúrgic de la missa. La missa de n'Aulí, com la coneixen al seu poble, ja és un clàssic de les festes. La coral de Felanitx la canta dos cops l'any, el dia de Santa Margalida (la patrona) i el dia de Sant Agustí (avui). Na Margalida Massutí es posarà al davant del seu grup vocal per dirigir el Kyrie, el Gloria, el Sanctus i l'Agnus Dei, moments tots ells que seran acompanyats a l'orgue per Miquel Xamena, un organista aficionat però de qui he sentit una de les versions més interessants de la famosa Sarabanda de Haendel.

Maratoniana sessió Chopin. També avui diumenge, a la cartoxia de Valldemossa (22h) i a l'espera que el setembre comenci el cicle dedicat a Joves Talents, es tanca l'edició trenta-sisena del Festival Chopin amb una sessió plena de Preludis, ja que Alain Planès i Bartomeu Jaume interpretaran alternativament els vint-i-quatre Preludis, op. 28 de Chopin així com el mateix nombre de Preludis de nova creació, escrits per significatius compositors espanyols actuals.

La vetllada promet, sens dubte, tant per la qualitat dels dos intèrprets com per l'originalitat de la proposta.

Pel que fa als dos pianistes poc podem afegir sobre Bartomeu Jaume, el pianista de Llucmajor, resident a València, que ja ha demostrat el seu bon fer cada vegada que ha actuat a Mallorca, tant acompanyat d'orquestra com en solitari; sobre Planès és obligat citar les paraules que li dedicà Milan Kundera: "No solament és un virtuós; és, sobretot, un gran músic. Una coincidència cada vegada més rara".

I pel que fa al programa, es confrontaran les partitures del polonès amb visions que de cada una d'elles han tingut compositors com Parera Fons, Roig-Francolí i Carme Fernández Vidal, només per citar els més nostrats. Romanticisme versus contemporaneïtat.

Compartir el artículo

stats