Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Antoni Parera, Font

Antoni Parera, Font tomeu obrador

Sens dubte Antoni Parera Fons és un dels músics mallorquins més complets de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. Complet, per què les línies en les quals podem emmarcar la seva feina són moltes i variades i van des de la composició de cançons a l'estil cantautor (Tot ja és mort, amb lletra d'Antoni Mus i que popularitzaren els Javaloyas), a les composicions corals a capel·la o amb acompanyament instrumental (Cançó per a Mn. Alcover, amb lletra de Gabriel Janer Manila), passant per l'òpera (fa unes setmanes s'estrenà a Madrid Maria Moliner, amb text de Lucía Vilanova), la producció discogràfica (grans com Joan Pons, Montserrat Caballé o Josep Carreres li han comanat arranjaments discogràfics) i fins i tot l'acompanyament pianístic (com els recents recitals amb Cecilia Bartoli, quasi res!).

Parera Fons és, en efecte, una font de riquesa i inspiració musical.

Doncs avui horabaixa, l'Auditori de Manacor (20h) s'omplirà de múltiples veus per dedicar un concert homenatge a Antoni Parera, en el marc de les Serenates a l'Auba, que enguany arriben a la seva cinquena convocatòria. Són, les Serenates a l'Auba, un grapat de recitals solidaris que, des dels seus inicis, ha promogut el pintor Joan Riera Ferrari, deixant el marc dels jardins de casa seva, l'Auba, per a la cultura amb fins solidaris (el concert de nit, tot i que no es fa a la finca de l'artista donarà tota la recaptació a l'Associació Tit-Tap, dedicada a oferir ajuda a les famílies amb persones amb discapacitat).

En el concert d'avui, titulat Sons de la paraula i que protagonitza en gran part la Coral Universitat Illes Balears, també hi participen Maria del Mar Bonet, la soprano Maia Planas, el tenor Toni Aragón, el baríton Toni Marsol, el pianista Andreu Riera i l'actor Toni Gomila. En el programa la Cançó per a Mn. Alcover, l'Homenatge a Moll (Dictionarium in Musica) amb lletra de Miquel Mestre i els Quatre poemes de Setmana Santa amb text de Blai Bonet. Joan Company portarà la batuta de tot l'espectacle.

Compartir el artículo

stats