Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu (II)

Sirtaki en una nit brillant.- Proposta coral la que ens presenta el grup vocal Tenim Cantera avui al Casal Can Pere Ignasi de Campos (20h). La cantant grega Irina Cotseli que dirigeix la formació, cantarà en solitari alguns temes de Teodorakis i al front del grup repassarà temes del Renaixement així com dues maneres de veure com brilla la nit segons Samuel Barber i Morten Lauridsen (ambdós autors musicaren Sure on this shining night).

Parlem de Gràcia i no de Grècia.- Comencen avui les Nits Culturals al Santuari de Gràcia (22h), que arriben, enguany, a la cinquena edició. Airbach (Aires de Bach, pot ser?), el grup de cambra que formen Andreu Riera al piano, Josep F. Palou a la flauta, Jaume Ginard i Armando Lorente a la percussió i làmines i Toni Cuenca al contrabaix, tots ells musics de primera, serà l'encarregat d'encetar el cicle a partir d'una proposta eclèctica que explora noves formes de presentar els repertoris clàssics i moderns. La combinació de temes d'Astor Piazzolla (amb el tango com a base), Alexander Scriabin (el compositor rus de qui recordam que morí fa cent anys), J. S. Bach (el Mestre que permet totes les formes i versions), Claude Bolling (l'innovador) i el mateix Lorente (cercador de noves combinacions sonores en el camp de la percussió) garanteixen una nit prou suggerent.

Pich d'Efak.- Marcel Pich és un dinamitzador cultural i social molt compromès. L'amor per aquesta terra nostra l'ha portat a ser un lluitador incansable i a defensar amb força causes que, sense persones com ell, s'haurien perdut. Marcel Pich avui ens recorda que Guillem d'Efak també va saber dir Basta i No, en majúscules. I quan fa vint anys de la mort d'una de les icones de la cançó catalana a Mallorca el jove músic ens presenta un projecte personal, un espectacle íntim de veu i guitarra on primer es recuperen les cançons de d'Efak i, segon, ens acosta la figura i trajectòria del personatge. Serà al Santuari de Consolació (21.30h).

Del Santuari a l'Everest.- Del turó del centre de l'illa hem de passar al cim més alt. Quatre Llunes, el grup musical que recolze projectes amb responsabilitat organitza anit al Teatre d'Alaró (20.30h) un concert els fons del qual aniran a Nepal. Nepal encara, i malauradament durant un temps, necessita ajuda. Tot i no ser notícia de portada no podem oblidar que els efectes del terratrèmol encara són vigents. Més Nepal titulen la vetlada els de Quatre Llunes, Més Solidaritat hi afegim.

Piano a la fresca.- Agafant la figura del pianista que acompanyava les sessions de cinema mut, Jorge Gil proposa també anit a l'església del Carme del Port de Pollença (22h) un recital amb temes provinents de pel·lícules de Chaplin i d'altres no menys mítiques com Casablanca, The Entertainer o Cinema Paradiso. Amb el títol d'Un piano de cine l'espectacle fa un recorregut per diverses bandes sonores de grans films.

A la segona part i sobre un curtmetratge de Charlot, el pianista improvisa al ritme de ragtime, blues, boogie-woogie i jazz dels anys vint.

Compartir el artículo

stats