Sembla que una mala traducció del còdex que explica la vida de Santa Cecília, canviant el mot llatí Candentibus per Canentibus fou la raó que ha convertit la Santa en patrona de la Música. Beneït sia l'error. Sigui com sigui la història, avui és el dia que totes les societats occidentals dediquen a la música. Entre nosaltres no hi ha poble o institució que no organitzi concerts aprofitant l'avinentesa del santoral.

És del tot impossible anomenar tots els actes que aquest cap de setmana recorden la santa. Però permeteu-me que en citi dos com a mostra.

Amics i residents.- A l'Auditori de Felanitx, avui i demà (18h), s'Estol des Gerricó tanca els actes del seu cinquantè aniversari. I ho fa amb una trobada musical ben original. Quasi bé tots els músics del poble acompanyaran l'agrupació popular a través dels grups als quals pertanyen, versionant cada un d'ells un tema propi de s'Estol. D'aquesta manera les jotes, els boleros i les mateixes sonaran a ritme de jazz, de blues, de pop, de rock, de flamenc? perquè noms com Es Revetlers, David Ordines, Manteca colorà, Los Gitanos, Mar Blau, Black cats, Horris Kamoi, Llunàtiques? i així fins a quasi una trentena, mostraran com una mateixa música pot tenir lectures diferents. Una proposta atípica, quasi bé única.

Canticorum Jubilo.- Demà diumenge, la Coral Universitat Illes Balears ofereix a Sant Felip Neri de Palma (20.30h) la seva pròpia antologia de cant coral. En ella hi figuren autors com Rossini (Cantemus Domino), Mozart (un cor de La Flauta Màgica), Schubert (Die Nachtigall), Brahms (fragments de Ein deutsches Requiem), Bach (Den Tod niemand zwingen kunnt de la Cantata BWV 4) i del mallorquí F. Xavier Gelabert (Lux), entre altres noms. Un concert que, sota la direcció de Joan Company, també comptarà amb les col·laboracions del violoncellista Emmanuel Bleuse, els pianistes Andreu Riera i Yuko Mizutani i la soprano Irene Gili.