Jorge de León, nascut a Tenerife, és un dels tenors espanyols amb més projecció internacional. Guanyador de premis prestigiosos com el "Jaume Aragall", el "Gayarre" o el "Josep Carreras", des de fa deu anys el podem trobar cantant a molts dels teatres europeus.

Ara bé, fou quan el 2010 substituí Marcelo Álvarez a Andrea Chénier a Madrid quan els millors teatres i els grans directors varen voler comptar amb ell a produccions dels títols del repertori. El fa uns mesos desaparegut Lorin Maazel, el consagrat Zubin Metha, el prometedor Omer Meir Wellber o Renato Palumbo són alguns dels mestres que l´han dirigit a indrets com Verona, Nàpols, Palermo, València o l´Scala de Milà, teatre en el qual debutà amb Aida de Verdi. No debades la revista Opera Britannia l´ha qualificat d´un dels que estan "a l´avantguarda de l´actual collita de tenors spinto".

Doncs aquesta figura emergent arriba avui a Palma per oferir un recital en el Teatre Principal (20h) com a preludi de la que será la vint i novena temporada d´òpera.

De León amb la col·laboració de la mezzosoprano Belén Elvira i acompanyat al piano per Juan Antonio Álvarez Parejo, pianista que fou durant molts anys de Teresa Berganza i parella artística també de Maria Bayo o Elisabete Matos entre altres veus reconegudes, oferirà un programa la primera part del qual estarà dedicat a sarsuela, Falla i dues aportacions canàries com Al pie de la cruz del Roque de Blas Sánchez i Tenerife de Braulio Antonio García, aquell cantant conegut com a Braulio i que participà al Festival d´Eurovisión de 1976.

A la segona part fragments d´òperes de Mascagni (Cavelleria Rusticana), Cilea (Adriana Lecouvreur) i Bizet (Carmen).

Fa pocs dies, aquests mateixos artistes oferiren part d´aquest repertori en el cicle Rosenblatt Recitals del Wigmore Hall de Londres.