Shakespeare is love.- No fa encara un mes quan l´escenari del Teatre Principal obria teló per ofrir l´Otelo de Shakespeare tal com el va veure Verdi. Era l´aportació operística a aquest any dedicat a recordar l´autor anglès, que morí ara ha fet quatre-cents-cinquanta anys.

Per tal de seguir amb la recordança i l´homenatge, ara li toca el torn a la dansa. El mateix escenari palmesà presenta avui (19h) i demà (18h) el ballet Romeu i Julieta que Sergei Prokofiev composà a partir del drama de Shakespeare i que s´estrenà, fora de Rússia i després d´intents que no arribaren a bon port, a Brno el 1938. Dos anys més tard arribà al teatre de Kirov, escenari que havia fet l´encàrrec i el 1946 al Bolshoi que també l´havia descartat anys enrere.

L´èxit de la partitura fou total ja des del primer moment. Les melodies tot d´una passaren a ser reconegudes dins i fora dels escenaris concebuts per a la dansa ja que el mateix compositor aprofità temes del ballet per escriure altres obres com diverses suites i peces per a piano. Temes d´aquest Romeu i Julieta han esdevingut molt populars.

Com a valor afegit a aquestes dues sessions, val dir que la música s´interpretarà en directe. Serà la nostra Orquestra Simfònica l´encarregada de posar la banda sonora a aquest espectacle que han dirigit Laura Macías i Gavin de Paor.

Dos records.- Tant na Francisca Adrover Tirado com na Bel Cerdà sempre tendran un espai dins la història de la música popular illenca. Na Francisca també com a pedagoga de la música i na Bel com a comissària d´exposicions al Monestir de la Concepció. Totes dues varen deixar petjada. Totes dues ens varen deixar massa joves.

Ahir fou a Felanitx i serà avui a Palma, al Teatre Mar i Terra (21h), quan les podrem tornar tenir presents ja que un estol (mai més ben dit) de companys seus han volgut posar música a un reconeixement més que necessari. Dues dones, dues veus és el títol d´un concert que membres dels grups Tramudança, S´estol des Gerricó i Sis Som ens proposen. Són, aquestes formacions, algunes de les que donaren sortida a les inquietuds musicals de les dues veus. Dues dones, dues maneres de sentir.