Avui dimecres coincideixen a la mateixa hora dos recitals que val la pena recomanar.

Per una banda a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa (20.30h) tenim un concert del guitarrista Víctor Pellegrini, i Cabot, me recorda Tomeu Mestre, qui a més puntualitza que Pellegrini és besnét d'un emigrant de Muro.

Així que un dels noms que sonen més dins el panorama guitarrístic internacional té arrels mallorquines, cosa que l´ha portat a ser un bon coneixedor dels compositors nostres. Per tant no és gens rar que en el recital d´anit hagi decidit oferir tota una part a mostrar obres de Bartomeu Calatayud, un dels músics nostres que millor varen entendre el món de l´instrument de les sis cordes.

La venguda de l´argentí Pellegrini ara a Mallorca és una escala més de la seva gira europea, que ha fet coincidir amb el Concurs Internacional de Guitarra de Laussanne que porta el seu nom.

No és el primer cop que l´instrumentista s´atura a la terra dels seus besavis. Ja el 1980 guanyà el Festival de Guitarra Andrés Segovia, cosa que el motivà a viure a l´illa durant uns anys fins que s´instal·là a Cuba després d´haver guanyat el Concurs de Guitarra de l´Havana.

Fa quatre anys el Teatre Principal de Palma li obrí les portes per un recital.

També a la mateixa hora, però a Palma (al Centre de Cultura de Sa Nostra) i dins el cicle que la Societat de Concerts de Palma presenta durant aquestes setmanes, el pianista i compositor croata Bruno Vlahek presentarà les seves versions d´obres del repertori habitual de les sales de concert. La Sonata número 23, més coneguda com a Appassionata de Beethoven, el Preludi Op. 28 número 15 de Chopin, la Rapsòdia espanyola de Liszt i els Quadres per a una exposició de Mussorgski ompliran quasi dues hores de música d´aquesta segona convocatòria del I Festival de Primavera que coordina el també pianista Enrique Bernaldo de Quirós.