El grupo mallorquín ha emitido un comunicado anunciando su disolución y en el que aseguran despedirse, "como no podía ser de otra forma, con Alegría".

"Disset anys i vuit àlbums després, Antònia Font anuncien la seva dissolució. Satisfets amb la feina feta i conscients del seu llegat, els membres del quintet mallorquí consideren que ha arribat el moment de posar punt i final a la seva trajectòria i concentrar-se en projectes personals no necessariament relacionats amb la música. Sense controvèrsia ni traumes interns, Joan Miquel Oliver (guitarra i composició), Pau Debon (guitarra i veu), Jaume Manresa (teclats), Joan Roca (baix) i Pere Manel Debon (bateria) coincideixen en que el seu darrer àlbum, Vostè és aquí (Robot Innocent, 2012), culmina la seva proposta artística i és un digne epitafi per una carrera que no encaixaria un pas enrere. Per això, el concert programat pel proper 27 de Desembre al Teatre Principal de Palma serà l´última oportunitat de veure´ls a damunt d´un escenari.

En actiu des de 1997, Antònia Font han publicat vuit discs -nou, si comptem el directe Pareix talment una foto (2008)- que, a més de rebre una gran acollida per part de la crítica i el públic, els han fet mereixedors d´un bon grapat de reconeixements que inclouen el Premio de la Música 2008 al Mejor Álbum de Pop per Coser i Cantar (2007), el Premi Nacional de Cultura (Música) de la Generalitat de Catalunya (2008), dos Premis Puig-Porret per Alegria (2002) i Lamparetes (2011) i un Premi Altaveu, entre d´altres. El seu impacte però és difícilment mesurable en xifres i arriba fins al moll de l´os d´una escena, la del pop cantat en català i -encara- la del pop fet a l´Estat, que ells van alliberar del context sociopolític apostant per la creativitat en estat pur sense obeir cap més dictat que el del seu univers poètic, inconformista i radicalment independent. Actitud i aptitud en un llarg centenar de cançons i un bon grapat de concerts inoblidables que, com no podia ser d´una altra manera, acomiaden amb Alegria."