Avui, set de novembre, Josep Coll Bardolet hauria complert cent anys. Per tant un record al mestre, amic dels amics i mecenes és obligat. Coll Bardolet va deixar petjada. Molts som els qui ens vàrem sentir acollits a casa seva o que ens vàrem sentir recolzats davant aventures diverses.

Quants cartells de cicles musicals no porten el seu segell? Quants quadres seus no han aparegut a rifes i subastes de caire benèfic? I això sense oblidar la seva joia més preuada, el Concert anual al Torrent de Pareis.

Serà però el proper divendres quan les institucions recordin l´efemèride a través d´un concert al Teatre Principal de Palma (20.30h). Concert que comptarà amb la participació de diferents formacions que el converteixen en un poupurri de formes. De totes maneres, salvant aquesta amalgama d´estils diversos és lògic que recolzem la iniciativa.

Per encetar la vetllada, la Coral Universitat de les Illes Balears, amb la flauta de Tomeu Estaràs i el piano de Miquel Brunet versionaran el famós coral de la Cantata BWV 147 de Johann Sebastián Bach, compositor que tant agradava el pintor resident a Valldemossa. Coll Bardolet feia seva la frase de Pau Casals "Bach és un miracle".

La mateixa coral, amb la col·laboració de la Simfònica i amb solistes vocals interpretarà el Réquiem de Fauré (una partitura també molt estimada per Coll) i la Fantasia Coral de Beethoven, obra en la que el pianista Andreu Riera actuarà com a solista.

Entremig, altres formacions com Aires de Muntanya o Parado de Valdemossa posaran la pinzellada popular a la festa.

La música, doncs, serà la protagonista de l´homenatge al valldemossí militant. Un melòman com ell agrairà la proposta.