Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Una patrona de rebot

Poc o res té a veure santa Cecília amb la Música. Unes casualitats feren però que esdevingués la patrona d'aquesta branca de l'art. Pràcticament a tots els indrets occidentals ahir i avui es celebren concerts en honor seu o amb l'excusa de la data.

La màrtir cristiana del segle III és una font de llegendes: que si primer la varen llençar a una piscina amb aigua bullent i no li va passar res, que si intentaren degollar-la per tres vegades, que si mentres la torturaven cantava Déu, que si els àngels cantaven mentre sofria el martiri? Llegendes al cap i a la fi.

De totes maneres beneïda sia la festa que fa que els esdeveniments musicals es multipliquin aquestes dates, coincidint amb la seva festa que l'Església celebra avui, dia 22.

D'entre totes les activitats en citarem dues, una a Palma i l'altra a la Part forana.

Lírica.- Avui mateix, la soprano Marga Rodríguez, el tenor Antoni Lliteres i el pianista Joan Círia presenten un Recital de Santa Cecília a l´església de la Congregació de Sant Felip Neri de Palma (19h). Àries i duets d´òperes i sarsueles com Elisir d´amore, La Traviata, Linda de Chamounix, Roméo et Juliette, Luisa Fernanda, La tabernera del puerto o Jugar con fuego ompliran una prometedora estona de música. Lírica per tots els costats.

Masterclass.- També avui a la Fundació Trobada de Manacor (19h) hi ha concert de cloenda de les sessions de masterclass que el pianista Tomeu Moll-Mas ha impartit el cap de setmana als alumnes de piano de Xavier Gelabert. Tots els matriculats participaran en el recital interpretant obres del repertori clàssic al costat del mateix Tomeu Moll qui aportarà la seva visió de partitures de Bach, Messiaen i Gelabert. Tot el recaptat a través del sistema anomentat de taquilla inversa (l'espectador paga al final segons elseu criteri) es destinarà a l'alberg de persones sense sostre de Manacor.

Compartir el artículo

stats