Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Peer Gynt a Sant Salvador

Qui ha viatjat pels fiords noruecs a bord d'un creuer recorda la poètica imatge que es veu quan el vaixell, de bon matí, travessa dues muntanyes de neu mentre sona pels altaveus El Matí d'Edvard Grieg, una de les melodies que formen part de la música incidental escrita per acompanyar l'obra teatral d'Ibsen.

Morgenstemning evoca l'alba i bé podria servir per acompanyar el fet que demà matí, passades les vuit, es podrà contemplar, un any més, a Sant Salvador de Felanitx, quan la llum que travessa la rosassa que mira a llevant emmarcarà la figura de la Mare de Déu com si es tractàs d'un focus. Sebastià Roig ha estudiat el fet que permetrà gaudir durant uns moments de l'espectacle natural. Molt recomanable.

Poques hores abans, aquesta mateixa melodia haurà servit per obrir el segon concert de temporada de la nostra orquestra, ja que anit (20h) i a l'Auditòrium de Palma Joji Hattori dirigirà un programa en el qual hi figura la Primera Suite basada en l'obra de Grieg, la Primera Simfonia de Sibelius així com Fairy Tales, una curiosa peça per a acordió i cordes de Václav Trojan.

Si Peer Gynt ens porta als paratges nòrdics plens de neu i la Simfonia de Sibelius sembla com un exercici solista per a les cordes i el vent/fusta, la partitura de Trojan experimenta amb els sons d'un instrument poc relacionat amb el món simfònic, l'acordió. Escrita en diferents moviments que evoquen danses i somnis de fades, encantaments de princeses i cofres encantats, Fairy Tales és una interessant composició que en molts moments demana el suport d'imatges. No debades el compositor va estar molt lligat al món del cinema.

Compartir el artículo

stats