Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

He sopat amb emma kirkby

Emma Kirkby, la gran Emma Kirkby, torna a Mallorca per tal de participar en el cicle de Música Antiga. La soprano britànica ja havia vingut a l'illa repetidament fa uns anys. I en don fe. Jo he sopat amb l'emblemàtica veu quan, en una de les seves participacions al Festival de Bunyola (altre temps un referent pel que fa a la Música del Renaixement i Barroc), va aprofitar per oferir un segon concert a la palmesana església de Sant Antoniet, organitzat per la Fundació que emparava la Simfònica.

I Emma Kirkby, Dame Emma Kirgby (té l'Orde de l'Imperi Britànic atorgat per la reina) torna avui per cantar al costat d'Ars Musicae, amb Timothy Roberts dirigint des del clavecí.

La proposta promet. Amb el títol genèric de La Música anglesa en el segle XVIII s'interpretaran obres vocals i instrumentals de Haendel, Purcell i Arne entre d'altres.

La cita, anit a l'Església del monestir de la Puríssima Concepció (20h).

I avui vespre, a Palma i a la mateixa hora, dos esdeveniments musicals també honoren la ciutat.

Un, l'Obertura del Curs Acadèmic del Conservatori Superior de Música i Dansa amb la lliçó inaugural del crític i acadèmic José Luis García del Busto i en el qual es farà oficial la més que merescuda concessió de la Medalla d'Or de la institució a Anthony Bonner, mallorquí universal tot i haver nascut a New York. Gran entre els grans, lul·lista reconegut, clavecinista de primera, ecologista militant, conversador sensat, catalinero de pro... i tantes altres coses més, Bonner afegeix aquest guardó als altres que ja té. Que són uns quants.

L'altre és el concert conjunt de les Corals Orfeó Ramon Llull i Voix d'Ile de France i que tindrà lloc a l'església dels Sagrats Cors de Palma, la recaptació del qual anirà a les diferents línies d'ajuda que tenen obertes els Missioners Coritos. En el programa dues obres: La Posada de la núvia de Baltasar Bibiloni sobre textos de Llorenç Moyà i Annelies de James Whitbourn, sobre textos del Diari d'Anna Franc.

Compartir el artículo

stats