Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

L'eix Mallorca-Corea-Moscou

Anit comença la temporada de concerts de la Simfònica. La temporada d'abonament, volem dir. I ho fa a través d'un programa en el qual serà fàcil relacionar diferents països i estètiques.

Com que fa unes setmanes es cumpliren els cinquanta anys de la mort d'Eaktai Ahn, el director d'orquestra tan lligat a Mallorca, els programadors han pensat dedicar-li la vetllada. No interpretant una obra seva però sí oferint el concert a la seva memòria. I és que Eaktai Ahn també era compositor, de fet posà melodia a l'actual himne de Corea del Sud a partir d'un poema, Aegukga, que tothom cantava amb una tonada escocesa.

Per altra banda el mestre va tenir relació amb alguns dels grans del moment com Richard Strauss, per exemple.

La sessió d'anit a l'Auditòrium (20h) començarà amb Homenatge a Bach d'Antoni Matheu, un nom important del panorama musical mallorquí del segle XX. Com a organista però també com a compositor Antoni Matheu creà escola encara que morí massa jove als cinquanta un anys per adonar-se'n de la seva petjada.

Chopin amb el seu segon Concert per a piano (que de fet és el primer que escriví el compositor però que s'edità en segon loc) arrodonirà la primera part.

I a la segona, la Segona. La Segona Simfonia de Rachmaninov omplirà l'altra meitat de la proposta. Es tracta d'una obra molt inspirada pel que fa a l'estructura melòdica. Plena de temes que ens entren fàcilment, o bé per la seva bellesa o bé perquè provenen de temes populars anteriors (el Dies Irae gregorià, per exemple) o bé perquè han estat emprats posteriorment com a part de bandes sonores de pel·lícules (darrerament el segon moviment ens surt a Birdman) o com a base de balades pop (la cançó d'Eric Carmen Never Gonna Fall in Love Again està basada en el tercer moviment).

Compartir el artículo

stats