diariodemallorca.es »

Manuel García. Palma.
Un passeig pel Parc de les Estacions de Palma
He fet el meu primer passeig pel nou Parc de les Estacions de Palma. En línies molt generals em sembla correcte, però no puc evitar fer un decàleg d´esmenes a la totalitat:
1) Manca d´arbrat. Molt pocs arbres plantats en total, optant per plantar sobretot herba, gens natural del clima mediterrani. Altres espècies ja estaven seques.
2) Gens d´ombra. Els arbres no crearan bosc enlloc: la majoria són prims, de copa escassa i massa separats entre ells. El centre del parc, nu d´arbrat i ombra, serà en estiu un forn impossible de travessar: no tothom voldrà remullar-se amb els brolladors.
3) Un parc molt dur. Els grans parcs no tenen camins adoquinats o enllosats, sinó de terra. Aquí no podem trepitjar terra enlloc, superfície més tova i natural.
4) Massa camins. Hi han més camins que zona verda: passejos central i horitzontal, en diagonal, sinuosos, quadrícula... calia fer tantes ramificacions en un parc tan petit?
5) Monumentalitat i personalitat nul·les. No hi ha cap element que el faci identificatiu de la ciutat. Tot és massa racional i impersonal, res recorda la naturalesa silvestre.
6) Les casetes. No era possible que els arquitectes del Parc i de l´Estació Intermodal es coordinessin, en lloc d´anar fent cadascú pel seu compte?
7) Entrada. La pèrgola metàl·lica de l´entrada del Parc, no serveix ni per aixoplugar-se de la pluja ni per fer ombra. Manca mobiliari urbà i vegetació, l´enllosat és un pla erm.
8) Engarjolat. La reixa que envolta el Parc podria tenir un disseny menys empresonador. O haver plantat plantes trepadores que amaguessin els barrots.
9) Informació pública. Tothom s´ha assabentant del disseny del Parc a mesura que s´anava construint. L´Ajuntament mai va informar de les línies mestres del projecte.
10) Vergonya. Cap càrrec municipal acudí a l´obertura del Parc, quan sempre acudeix algú a inauguracions de tot tipus. Això és una manca de respecte devers els ciutadans.

Servicios

Club Diario de Mallorca

Club Diario de Mallorca

Consulte los actos más recientes y las próximas conferencias de nuestro club.

 
Circulo 10

Círculo 10

Entradas de cine gratis con la tarjeta del subscriptor Círculo 10.

CLASIFICADOS

Clasificados

Clasificados

Ya puedes insertar tu anuncio clasificado en Diario de Mallorca.