Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió | Els valents rescatadors fugen corrensos pel túnel

Acto de apertura de barreras del túnel. Manu Mielniezuk

Ara resultarà que el túnel de Sóller es va rescatar tot sol i cap dels qui llavors comandaven el Consell de Mallorca -i ara seuen a unes altres poltrones, de vellut- en sabia res. L’any 2017 el govern insular de Més i PSOE va suprimir el peatge solleric per veure si així arreplegaven un parell de vots de gent de dretes que compensessin els d’esquerres que perdrien per mor de l’autopista de Campos. La qüestió és que tots els mallorquins hem hagut de pagar els 17,4 milions d’euros pel rescat de la concessió que acaba d’anul·lar el Tribunal Superior. Si hi sumam els 300.000 euros que l’Amo va cobrar en adjudicar l’obra, aqueix forat a la muntanya ens ha sortit ben car. Na Maria Salom, que també va presidir el Consell, sap bé ferm com corregueren els talons en temps den Biel Cañellas.

Vet aquí més drames com a ciutadans: a sobre que no hi ha oposició, en aquest tema en Biel Company ha d’acalar el cap; a cal PP la corrupció començà amb l’excavadora.

Sentir ahir a la presidenta actual del Consell que, diguin allò que diguin els jutges, pus mai haurem de tornar a pagar per passar pel túnel fa rialles. Per paga la milionada del rescat ha sortit de la seva butxaca. I ara veurem com acaben les indemnitzacions, Catalina Cladera. Mentrestrant, en Miquel Ensenyat s’amagava tot lo dia -«i jo què en som, del túnel?»-, i la nova consellera de Presidència del Govern se’n fumava un puro. «Va ser encertat» no esperar a l’any que ve -Mercedes Garrido dixit- i haver-ne sortit de franc. Idò! Com a responsable de Carreteres, l’any 2016 bravejava d’haver trobat«el millor expert en rescat de concessions públiques, n’Álvaro Batlle», i assegurava que el cas estava guanyat. Sí que ha estat bo, el pèrit. Idò res, consellera, a seguir gestionant ara en el Consolat, que qui dies passa anys empeny.

Quant als magistrats del TSJB que han aixafat la festa, els agraïm que ens hagin aclarit d’una vegada per totes on rau «l’interés general», i marcat els límits de la «política» arbitrària. És una llàstima que no ho haguessin sentenciat als seus col·legues de la Sala penal que jutjaren el primer Túnel de Sóller. Fa 20 anys que vos esperàvem, senyories.

Compartir el artículo

stats