Inca es converteix, avui, en la capital de Mallorca amb motiu del Dijous Bo. El seu batle, Virgilio Moreno, explica la importància d'aquest dia per als inquers i recomanacions per gaudir d'aquesta festa tan especial.

P Com estau vivint aquests dies de Fires a Inca?

R Com un inquer més, amb molta il·lusió. Però també amb la responsabilitat del càrrec de batle.

P Quines novetats s'hi podran trobar enguany?

R Enguany, cal destacar la patronal AFACA, de fabricació de calçat, que per primera vegada participa amb una paradeta conjunta amb una mostra de producte. A part, sempre és interessant visitar les diferents zones perquè tots els expositors duen novetats.

P Serà el darrer Dijous Bo d'aquesta legislatura, què ha suposat la vostra gestió per a Inca?

R Hem treballat en dos sentits; per una banda, revitalitzar Inca des del punt de vista econòmic i social i, per l'altra banda, treballar per desencallar temes històrics com un nou centre educatiu, el teatre principal o la ronda nord. Estic fermament convençut, i així ho he vist de primera mà aquests darrers anys, que si els inquers feim feina plegats amb un mateix objectiu, som capaços de transformar la nostra ciutat per situar-la al lloc que li pertoca.

P Quines recomanacions aconsellau per viure la Fira del Dijous Bo?

R Hi ha diverses maneres d'arribar, a Inca per una banda el transport públic que compta amb diverses freqüències especials per a aquesta fira, per l'altra banda, si s'opta pel transport propi, hi ha habilitades diverses zones d'aparcament a solars i els aparcaments públics de la plaça Mallorca i la plaça d'Antoni Mateu.

És important venir amb calçat còmode, atès que es podrà gaudir de més de 8 quilòmetres d'exposició. També no es poden deixar de banda l'oferta gastronòmica i els típics cellers d'Inca. I com no, firar alguna cosa tant als expositors com al comerç local. Tenim una oferta molt amplia per gaudir una jornada completa.

P Què és el que més us agrada d'aquests dies?

R El sentiment de poble i l'orgull que sentim tots els inquers i les inqueres de, per un dia, ser la capital de Mallorca.

P La passió dels inquers pel Dijous Bo no decau, per quin motiu?

R És un sentiment molt arrelat al nostre ADN. És, gairebé, un sentiment atàvic que es desperta amb les fires i que esclata amb el Dijous Bo. És un motiu d'orgull inquer.

P Voleu fer una convidada?

R M'agradaria aprofitar aquest espai per fer una convidada a tothom a venir a Inca pel Dijous Bo. Podreu passejar i descobrir tot el que pot oferir Inca, i, de ben segur, que vendreu molts més dies per gaudir de la nostra ciutat i de tota l'oferta de comerços, cellers i oci que tenim.