18 de marzo de 2018
18.03.2018
Obituari

Sor Isabel, la monja que va ensenyar lletra als margalidans

18.03.2018 | 02:45
Sor Isabel Aguiló.
De camí cap al seu centenari, Bel Aguiló Bonnín –"Sor Isabel" (sempre en castellà) per als vileros– va morir la dematinada d´aquest dissabte al monestir de la Concepció de Palma, on estava retirada després d´una vida de dedicació als veïnats de la Vila, i a les festes de la Beata, la seva gran passió.

Deixondida i amb molt de nervi, sor Isabel va ensenyar de llegir i escriure –la famosa cartilla– durant dècades centenars, per no dir milers, d´infants de Santa Margalida. Exalumnes que en saber del seu adéu recorden ara amb un somriure aquella època de pàrvuls al convent devora la plaça, que sempre va comandar aquesta monja amb el seu gènit pobler. Només es va aturar de fer de mestra dels vileros quan se´n va anar de missionera al Perú. Li feia peresa, perquè ja era gran, però en va tornar encantada. La mort de sor Isabel tanca una època al poble de Santa Margalida, que ha tengut la sort de tenir unes monges –les Agustines– entregades a la cura dels malalts i de l´Educació de gernacions. I sobretot, molt vileres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Restaurantes en Part forana

Los mejores restaurantes en Mallorcaa

Descubre los mejores restaurantes en Mallorca: Calvià, Sóller, Alcúdia, Manacor... y disfruta de tu tiempo libre con la mejor gastronomía.


¡Síguenos en las redes!

 
Enlaces recomendados: Premios Cine