21 de septiembre de 2015
21.09.2015
Tribuna

Què suposa per a mi la figura del Pare Serra

21.09.2015 | 02:45
Què suposa per a mi la figura del Pare Serra
Des de petit parlar del Pare Serra era pensar en córrer darrera els autocars que duien els turistes americans a Petra de la mà de Don Toni Bauzà, batle i metge de Petra quan jo era petit. Sempre queia alguna pesseta mentre anaven a dinar al Celler.

Però el mestre don Miquel Ramis Moragues i Mn Gabriel Font Gomila se preocupaven de que coneguéssim bé quina era la seva obra i per què era important. Cantàvem cançons i certs dies anàvem a fer ofrenes florals al monument. "Com a mínim heu de dur una fulla de julivert", deia don Miquel Ramis.

El temps anava passant i a poc a poc anava coneixent la figura extraordinària d'aquest petrer.Aquest home tenia estudis superiors i així i tot va decidir partir mar endins, sabent que no tornaria, tot per seguir la seva fe i les seves profundes creences.

Era molt caparrut, feia el que es proposava, no de bades el seu lema va ser, sempre endavant, mai endarrere.Des de l'arribada dels frares franciscans a Petra amb el Pare Vicedo al capdavant, es posà fil a l'agulla per tal de mostrar les accions humanes en terres desconegudes i plenes de perills. Així va néixer la revista Apóstol y Civilizador.

No hi ha cap dubte que les arrels de Petra, un poble petit, un poble que ja havia mostrat la seva capacitat de feina construint l'Església parroquial, el Convent de Sant Bernardí i l'Ermita de Bonany i que aquesta tasca va coincidir per un període de més de cinquanta anys, tot això ajudà a formar la personalitat del nostre futur Sant.

L'associació Amics de Fra Juníper també han protegit i divulgat la figura de Miquel Josep Serra Ferrer, promovent i conservant el Museu i la casa on va viure de petit.Darrerament se celebren les festes del Pare Serra a finals de setembre des de la seva beatificació.Ara podem dir que en aquest moment la figura del Pare Serra està molt més valorada que quan jo era petit. Voldria que tots els actes prevists per enguany serveixin per encoratjar a totes les persones joves i no tan joves per tal de tirar endavant qualsevol idea sempre que sigui per un bé comú.

Estic molt orgullós de ser la persona que representarà a tots els petrers i a totes les petreres aquest dimecres dia 23 a Washington. És un orgull en aquest moment ser petrer, ser del poble que va veure néixer i créixer el Pare Serra, no de bades va ser proposat per representar tot l'estat de Califòrnia al capitoli de Washington.

Vull animar a totes les persones de Petra i de Mallorca per a què participin dels actes prevists per aquesta celebració que són molts i variats.

(*) Batle de Petra

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Restaurantes en Part forana

Los mejores restaurantes en Mallorcaa

Descubre los mejores restaurantes en Mallorca: Calvià, Sóller, Alcúdia, Manacor... y disfruta de tu tiempo libre con la mejor gastronomía.


¡Síguenos en las redes!

 
Enlaces recomendados: Premios Cine