Felicitació

Honorat Domènech Ferrer

Magnífic l’article de Maties Vallès, publicat al seu diari dia quatre d’abril, amb el títol de «Sumar es el nuevo Ciudadanos», una agrupació «catch all»,que ho agafa tot, diu ell, o pretén fer-ho, desdibuixant les característiques de l’esquerra sota una cursileria digna de nota: «tendresa», «hermosa Espanya», «yo estoy aquí por mi hija», a l’estil Belén Esteban, i els «tractaments bucodentals» en lloc d’Ucraïna i de la l’inflació, etc, etc.

L’articulista ha vist molt bé, únic en aquest sentit sota el devessall mediàtic d’elogis que ens cau damunt aquest dies, que Sumar dinamita l’esquerra dividint-la, fragmentant-la, i que la duu a la seva destrucció i desaparició. A les eleccions andaluses ja es va veure tot el mal que aquesta divisió del vot fa tant a Sumar com a Podemos, i que els condueix tots dos a la catàstrofe.

Em resulta incomprensible l’actitud d’Esquerra Unida, fent costat a aquesta operació d’anorreament de l’esquerra. L’única explicació que trob, encara que no gens racional, i sobretot, no gens ètica, és l’opció de defensar primer els vots, i després, si de cas els principis. Que s’han cregut les no gens innocents enquestes que donen a Yolanda Díaz com a molt popular, cosa que está per veure, i ni tan sols sospiten que l’objectiu ocult d’aquestes enquestes pot esser precisament dissoldre l’esquerra, fer-la caure, i que el PSOE es vegi obligat a pactar el govern amb Ciutadans i el PP, en una gran coalició a l’alemanya, si és que això és possible a Espanya, o a obrir el pas a un govern PP-Vox.

Ha hagut de venir un home de la dreta intel·ligent, o així m’ho pareix,com el sr. Vallès, per fer veure allò que l’esquerra postcomunista d’Unides Podem (i quina llàstima aquest «post», perquè aquells no eren tan ingenus) es nega a veure. Un desastre!

Felicitats, doncs, senyor Vallès.