Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Posen en dubte la qualitat democràtica els partits d’extrema dreta?

 La democràcia espanyola té molts enemics i un d’ells són els partits polítics amb ideologia d’extrema dreta que predican i presumeixen que el seu principal objectiu és defensar la Constitució i respectar les normes democràtiques, però malauradament, hem de suposar que la realitat no és així. Partint d’aquesta suposició, cal pensar que una vegada instal.lats al poder, aplicarien normes contràries a les lleis fonamentals d’una democràcia. Per exemple, tenim al nostre país un partit d’extrema dreta com a VOX. Els seus principals objectius són: no admeten les llibertats dels ciutadans, concretament, la llibertat sexual, el feminisme, la memòria històrica, la independència de les institucions, l’existència de les comunitats autònomes i la immigració. Tampoc admeten la diferència entre les persones ni altras ideas. Parlen molt d’aplicar la Constitució Espanyola, però neguen la justícia social i la igualtat entre homes i dones. Utilitzen les lleis per a imposar la seva ideologia racista, classista i homòfona. Pretenen imposar les ideas franquistas, l’oblit de les víctimes del franquisme, la negació de la pandèmia pel covid-19 i l’odi al col.lectiu LGTBI. Saben utilitzar molt bé el discurs simplista que ha calat en un sector de la societat i que al mateix temps serveix per a distraure els seus objectius principals: que els seus dirigents puguin viure de la política i desenvolupar tot tipus de tripijocs polítics. 

La vida per sí, ja és massa dura per a moltes persones, perquè un partit d’extrema dreta vengui a complicar-la cada vegada més utilitzant falsedats i tensant més la corda per a no solucionar els problemes de la societat. 

És evident que amb totes aquestes afirmacions, la qualitat de la nostra democràcia queda disminuïda amb aquets tipus de partits.

Francesc Huertas Bauzá. Palma

Compartir el artículo

stats