Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Molt bon article

El del sr. Llorenç Riera en el Diari de Mallorca del 2 de juliol, titulat Màster Accelerat de crua realitat, en què qualifica molt encertadament, en contrast amb les bajanades que diuen altres, inclús un ex-batle que no es comprén perquè aquest diari li dóna sempre tanta canxa, quan no representa més que les idees manicomials de «Ciutadans», qualifica doncs el sr. Riera l’actitud dels joves contagiats que han estat confinats a l’Hotel Bellver, dacte d’egoisme i individualisme, desenfrenat i salvatge,diria jo,i de la majoria dels seus pares,majors d’edat, cosa encara més imperdonable.

Cregui, sr Riera, que la majoria de mallorquins coincidim amb les seves apreciacions, i encara més,no posam cap emperò a l’actuació de la sra. Armengol que és, tenint en compte les dificultats amb què s’ha trobat, supremament correcte.

Tot això m’ha fet recordar una frase de Tocqueville,quan deia que a l’Antic Règim hi podia haver, tal vegada,pobresa,però no degradació espiritual, almenys en general. Perquè la gent aleshores escoltava el que diu la religió, i Jesús en concret. «Qui em vulgui seguir que es negui ell mateix,que prengui la seva creu i em segueixi».Ja els ho faran entendre en aquests pardalangos ! Impossible. I,tanmateix,escoltar la raó comuna i universal,l’esperit, i seguir la seva llum,que això vol dir,i negar els egoismes,és el secret de les filosofies i savieses de tots els temps.

Compartir el artículo

stats