Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La vacuna del Bisbe

Pere Torres, resident a Sant Pere i Sant Bernat. palma.

No hi res més irracional per a jutjar un fet, com treure les coses del seu context. I això és el que està passant em aquesta condemna mediàtica per la vacuna del Bisbe. 

Des del principi, el Bisbe ha figurat en les llistes sanitàries de la Residència de Sant Pere i Sant Bernat. I totes les assistències sanitàries que rebem els residents, igualment les rep el Bisbe, com la cosa més natural del món, perquè figura en les llistes. Així, per exemple, el dimarts dia 27 d’octubre passat vengueren a vacunar-nos del grip. El Bisbe també fou vacunat. Ningú ha protestat, ningú s’ha estranyat, ningú ho ha vist malament. ¿Perquè? Perquè hi havia vacunes suficients per a tothom i era un bé vacunar-se.

¿Quin era l’ambient de dia 5 de gener? Acabaven d’arribar les primeres vacunes i tothom pensava que n’hi havia abastament per a tots. I flotava a dins l’ambient una certa aprensió en contra. Com l’altra vegada el Bisbe, que figurava a la llista, com sempre, també vengué a vacunar-se. Com la cosa més natural del món. Que jo sàpiga, ningú s’estranyà, ningú es molestà, ningú ho criticà. Era normal. És més, en aquell moment era important donar exemple.

¿Què ha passat darrerament? Idò resulta que no hi vacunes suficients. Això no ho sabíem dia 5. I ara sembla que tothom es baralla per ser el primer. No està bé que jutgem les decisions de dia 5 segons el que sabem ara i llavors desconeixíem. 

Estic plenament segur que el Bisbe va obrar en plena bona fe i rectitud, segons el que es coneixia en aquell moment. Tots ens podem equivocar quan actuen causes desconegudes. Però això no influeix en la rectitud moral de la persona.

¡Ànim, Don Sebastià! ¡Sempre el seu costat!

Compartir el artículo

stats