Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Responsabilitat social, responsabilitat institucional

M. Antonia Fuster Roca. Palma.

El Govern autonòmic torna a anunciar per als propers dies noves mesures restrictives per aturar la propagació del virus que causa la covid-19 que, des de fa moltes setmanes, avança sense control, especialment a Mallorca. Totalment d’acord que són necessàries. Però dubtosament efectives si només apel·lam a la responsabilitat individual com fa la presidenta Francina Armengol de manera reiterada.

Tristament, si no es té una societat responsable (cosa que no s’aconsegueix en el temps que tenim per reaccionar contra aquesta pandèmia), com han demostrat fins i tot membres del mateix govern, se l’ha de controlar amb mesures coercitives.

Si les mesures restrictives no van acompanyades d’un control estricte del seu compliment, està més que comprovada la poca o nul·la efectivitat que tenen. D’ençà que començà la desescalada, no he vist cap agent de l’autoritat (ni un, zero) al carrer que controli l’incompliment de les mesures que s’hi produeixen. No tant sancionant, sinó simplement controlant, tenint presència.

Per altra banda, estam jugant amb foc amb la lenta administració de la vacuna que tant hem desitjat. Està demostrat que les vacunacions si no són ràpides poden deixar de ser efectives. L’exposició dels virus a quelcom que dificulta la seva propagació propicia que mutin amb major freqüència. 

Compartir el artículo

stats