MÉS per Mallorca va celebrar diumenge passat unes primàries marcades pel bon to, les propostes i el fair play entre tots els participants. Una vegada acabades, el missatge que esperen militants i simpatitzants és d’unitat i feina per empènyer tots en la mateixa direcció i treure els millors resultats possibles el 2023. 

Les primàries, els processos interns, no són una finalitat: són eines (imprescindibles!) per a enfortir el projecte que ens ha de permetre millorar la vida de la majoria social d’aquest país. En el mateix sentit hem d’afrontar el congrés que d’aquí un mes ens ha de seguir avançant en el camí d’una major fortalesa i contundència en la defensa de Mallorca i els mallorquins i les mallorquines.

Ara toca posar al capdavant del timó de MÉS per Mallorca una direcció representativa, reforçada i que inclogui totes les sensibilitats d’un partit que és plural. És precisament aquesta pluralitat una de les forces del nostre partit. Mai no he vist els debats com un problema sinó com una riquesa que ens permeten arribar a més gent i fer feina d’una perspectiva més àmplia.

Per acumular tota la força necessària cap al 2023 és imprescindible que les nostres bases i les persones que s’han plantejat alguna vegada votar-nos vegin MÉS per Mallorca com una opció transformadora, contundent, seriosa, responsable, cohesionada i mereixedora de la confiança de sectors diversos i molt transversals d’aquest país. 

Perquè a MÉS no hi sobra ningú. Tot al contrari. Hem de créixer i obrir les portes per a ser la casa gran de tothom que vol una illa més lliure, més justa, més verda i més feminista. I ser conscients i estar convençuts que des d’aquesta voluntat de majoria és possible que assolim l’anhelat lideratge dins el conjunt de les esquerres.

No ens podem permetre embolicar-nos ens debats estèrils quan els reptes que tenim al davant són tan importants; hem de ser capaços d’oferir un paquet de propostes que siguin una alternativa contundent a la dreta però també una alternativa valenta per a qui vulgui un país millor. 

El camí està marcat. S’ha de seguir la línia de feina establerta per l’executiva encapçalada per Toni Noguera amb fites tan importants com la constitució de MÉS com a partit, el procés de repensament Cartografiant el futur, l’acord per un marca estable de cara a les generals o el reconeixement de Mallorca Nova com l’organització juvenil de referència.

Igualment, és més que necessari pel projecte incorporar als plantejaments d’en Jaume i jo mateix les propostes que han fet durant les seves campanyes na Maria i na Bel. Dues companyes imprescindibles per la feina que fan i pel que representen. Perquè les primàries no anaven de guanyar, sinó de triar: guanyar hi hem de guanyar tots.

Tot plegat perquè amb aquests nous lideratges aconseguirem generar una nova il·lusió basada en l’experiència i el compromís de fer feina per un país amb futur. MÉS i Mallorca s’ho mereixen. Entre totes i tots ho aconseguirem.