Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Miquel Àngel Lladó Ribas

Recordant Guillem Ollers

Les persones que treballam a l’Administració establim vincles, afectes que sovint van més enllà de les meres relacions laborals o de jerarquia. Els que ja duim una sèrie d’anys hem vist desfilar un darrere l’altre governs de diferent tarannà i ideologia, però no succeeix igual amb els companys o companyes, que d’una manera o altra passen a formar part de la teva vida i amb els quals comparteixes anhels i afectes. Es podria dir que, en línies generals, els funcionaris constituïm una gran família, de manera que quan algú de nosaltres se’n va sentim una buidor fonda, comparable a la que experimentam davant la pèrdua d’un ésser estimat.

L’altre dia vaig assabentar-me de la mort de Guillem Ollers, un funcionari del Departament Jurídic de la Conselleria d’Educació amb qui al seu moment vaig compartir feina i estones agradables. Em va venir molt de nou, però amb els anys també aprens que la mort forma part de la vida i que probablement no podríem entendre l’una sense l’altra. D’en Guillem record que més d’una vegada em va treure les castanyes del foc; era d’aquesta casta de funcionaris que sempre t’indicava un camí, és a dir, una manera d’enfocar el problema d’acord amb allò que ell entenia que era la solució més raonable i ajustada a dret. Quan això no era suficient ho solia suplir amb la ironia, que sempre constitueix una forma intel·ligent de llevar ferro als conflictes i als sovint complicats mecanismes de la burocràcia administrativa.

Era obert i planer, en Guillem. Persona accessible i de somriure franc, recordarem sempre la seva calidesa i proximitat, que al capdavall i junt amb la competència professional són els trets que distingeixen un bon funcionari. Una abraçada, doncs, a la família i als companys i companyes que d’una manera o altra el tractaren, amb la certesa que, com és sabut de tothom, ningú mor del tot mentre hi hagi algú que el recordi. Sit tibi terra levis, estimat.

Compartir el artículo

stats