El passat dimarts dia 24 de novembre va ser un día trist perquè la falta de rigor i responsabilitat dels partits d’esquerres que formen el Govern i/o donen suport al mateix no deixa de sorprendre una vegada més.

El Govern, torna a fer deixadesa de funcions, a perdre una nova oportunitat votant no a la proposició no de llei presentada pel Grup del Partit Popular per poder donar resposta i dotar a les plantilles de les Policies Locals de més efectius. Es tractava d’arribar a un compromís per anar resolent l’important dèficit que arroseguen les policies locals de un gran número d’ajuntaments de les Illes Balears.

La presidenta Armengol no fa cas a ningú, no escolta ni als batles i alcaldesses, ni a la FELIB, ni tampocs als propis professionals de la Policia Local ni als seus representants sindicals.

La Policia Local presta un gran servei per la nostra societat, els seus agents són els responsables de garantir la seguretat i transmetre confiança, de fer cumplir les ordenances municipals, les lleis, els decrets especials de la Conselleria de Salut i Consum per fer front a les conseqüències de la covid i la realitat de cada dia ho fa més difícil. Augmenten les necessitats de servei però cada dia són manco els efectius de les plantilles.

El Partit Popular seguira lluitant i reivindicant públicament els drets que els nega la presidenta Armengol, denunciant la incompètencia i deixadesa que es fa des de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització que no hi és, ni se l’espera.

La pandèmia que ha ocasionat el coronavirus no pot ser l’escut, l’escusa de la nefasta gestió que patim amb la reposicions, la absència de noves dotacions dins las plantilles de policies locals.

També consideram completament injusta la falta de formació que pateixen els agents a qui tan sols s’han ofert el 50 per cent de cursos que s’havien de fer. Las retallades van en sentit contrari a la qualitat del servei, a la motivació dels professionals, per tant des del Grup del Partit Popular en el Parlament tornam a demanar seny i que reconsiderin aquesta negativa, ja que va en detriment de tots.