Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Per què en dona la gana

Per una llei d’abolició de la prostitució

Un teòric Govern feminista hauria d’afrontar l’abolició de la prostitució d’una manera radical. Ara és le moment d’actuar

La Plataforma Estatal de Organizaciones de Mujeres por la Abolición de la Prostitución (PAP) ha organitzat una campanya per a fer visible l’opinió de moltes dones feministes que estem en contra d’aquest negoci il·lícit que utilitza el cos de les dones per a fer negoci. 

Les dones i les xiquetes són tractades poc més que si fórem bestiar sense cap dret ni cap mena d’independència per a prendre les seues pròpies decisions i obligades a ser penetrades per qualsevol orifici del seu cos (aquells que són penetrables) per tal d’obtindre diners per a ells. Privades de dignitat i de drets i ofertes als puteros per a satisfer els seus desitjos sexuals, són violades i colpejades sense cap mena de protecció i igual que quan el putero no es vol ficar el preservatiu, no hi ha cap conseqüència ni cap defensa d’elles. 

Necessitem abolir aquestes pràctiques denigrants per a guanyar en dignitat social com a poble i com a Estat, perquè mentre hi haja dones en situació de prostitució no es podrà parlar d’una democràcia moderna. Perquè els termes democràcia moderna i esclavitud sexual o reproductiva és un oxímoron en si mateix. 

Irene Montero va convidar a les comunitats autònomes a tancar els prostíbuls fa uns dies, però encara no ha afrontat una llei que abolisca la prostitució. I és urgent. Perquè la vida de moltes dones i xiquetes està en joc. 

Al País Valencià fa un poc més d’un any, es va constituir el Front Abolicionista del País Valencià en el mateix sentit: lluitar contra la mercantilització dels cossos de les dones i per l’abolició de la prostitució, de la pornografia i dels úters de lloguer per ser formes de violència extrema i brutal de violències masclistes i patriarcals cap a les dones. 

Soc conscient que el moviment feminista és abolicionista i que els lobbies de proxenetes i puteros estan finançant moltes campanyes a favor de la regulació d’una activitat que deixa sense dignitat a tantes dones i xiquetes i que està basada en la feminització de la pobresa i un lucratiu negoci basat només en el desig sexual masculí i que permet guanyar molts diners a aquests lobbies. 

A Irene Montero, com a responsable màxima del ministeri d’Igualtat, li tocarà decidir on posicionarse, si al costat de l’aliança criminal entre patriarcat i capitalisme, que és en definitiva el que significa la legalització de la prostitució, o amb el feminisme i en l’abolició d’aquesta activitat violenta i criminal que fa negocis sobre una matèria primera humana com són els cossos de dones i xiquetes. I sembla que aquesta decisió li està costant a la ministra. 

És cert que hi ha massa complicitats socials que justifiquen aquestes activitats il·lícites, i que fer front és plantar cara a moltes resistències socials, però ara toca fer realitat allò de la justícia social per a totes i tots i no deixar enrere les dones prostituïdes. I no em referisc sols al moment de la pandèmia, en referisc al moment polític actual on, amb un teòric Govern feminista s’haurien d’afrontar aquests temes d’una forma radical i prendre decisions que acabaren amb l’abolició d’aquestes pràctiques que generen beneficis als proxenetes a costa dels cossos, les vides i el sofriment de tantes dones i xiquetes. Ara és el moment d’actuar. A veure on s’ha quedat la definició de Govern feminista...

Compartir el artículo

stats