Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Bernat Jofre

Salvar la Via de Cintura

La via de cintura pot estar en perill si no s'actua de manera efectiva i ràpida". Així de contundent es mostrava un enginyer de camins canals i ports, conegut de la família.

Raonava que quan es va fer l'obra, ningú va suposar les densitats de circulació que la teòrica via ràpida està suportant avui en dia. Tampoc els tonatges suportats per km2 ni -sobretot- la prolongació en temps de les hores punta. No és el mateix planificar una comunicació amb tres màxims ocupacionals de mitja hora que quatre d'hora i quart.

Nosaltres, ciutadans comuns, no ens podem adonar de la velocitat de degradació del seu asfalt. O de l'estat del ciment dels pilars que formen part dels diferents ponts que la travessen. Els enginyers,si. D'aquí el comentari.

El cert és que la Via de Cintura podria estar envellint prematurament. Per una sobreutilització evident, producte de l'evolució demogràfica de les Illes, cert. Però també de la no regulació del trànsit que hi discorre. No com a Barcelona o Madrid, on els camions de gran tonatge tenen prohibida l'entrada per les seves vies ràpides durant unes hores determinades del dia. Per exemple.

Esperem que aquesta problemàtica sigui encarada de manera valenta i decidida pel proper Consistori. Pel bé de tota la ciutadania.

Moltes gràcies.

Compartir el artículo

stats