Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El misteri de la Trinitat ha quedat finalment demostrat, al·leluia!

Una vegada Sant Agustí es passejava per la vorera de la mar a prop de Hipona, avui Annaba, a Algèria, meditant en el misteri de la santíssima trinitat -ja sabeu, que el pare, el fill i l'esperit sant són tres persones distintes i un sol Déu- quan va veure un infantó que havia fet un clot a la platja i hi anava abocant aigua de la mar amb una copinya.

-Que fas, al·lotet? -li demanà el bisbe.

-Vull buidar la mar aquí dins -li digué sense deixar la seva tasca.

-Però fillet, això és impossible!

Aquí el menut es va transmutar en un ésser lluminós que enlluernà el sant home, i és que era un àngel d'incògnit, i li enflocà:

- Més impossible és que tu entenguis el misteri de la trinitat!

En Ramon nostre, és a dir, en Llull, el volgué explicar com tres ciris que donen una sola llum, com podem veure a un dels vitralls de la meravellosa església de la Porciúncula.

Montesquieu va definir el 1748 les persones de la Trinitat Social: el poder legislatiu, l'executiu i el judicial, que suposadament han d'actuar independentment si les societats han de viure en justícia i harmonia.

Però aquests dies: miracle! Hem pogut veure com els tres poders clàssics es refonen en un sol i omnipotent Déu: l'ÍBEX, capaç d'obligar el Tribunal Suprem a fer el ridícul més espantós del segle quan el fa anul·lar la seva pròpia llei sobre les despeses hipotecàries.

A mitjan XVIII Edmund Burke va definir la premsa com el quart poder, al qual s'han afegit ara la ràdio i la televisió, que tanmateix ballen sovint al so que els toca el déu suprem. Sort que encara ens queden alguns mitjans més o manco independents, i el que podríem definir com el quint poder: les xarxes socials. A veure si amb aquest descobriment em faig tan famós com Burke!

Compartir el artículo

stats