L'STEI Intersindical considera necessari un canvi de polítiques socials, laborals i econòmiques per posar fi a les polítiques antisocials, repressives i contràries als drets individuals i col·lectius que ha practicat el Govern espanyol del PP.

A més, el sindicat aposta per un canvi de polítiques per higiene democràtica i social, així com per regenerar les institucions, que han perdut credibilitat pels nombrosos casos de corrupció i per l´ús partidista que se´n fa.

L´STEI Intersindical entén que cal aplicar un pla de xoc urgent per fer front a l´atur, a la precarietat, a l´exclusió i a les desigualtats socials que impregnen el mercat laboral i la societat en general. Cal que des de la política s´incideixi i s´elimini la tirania del mercat. No podem seguir aplegant-nos als interessos del diner i el poder i oblidar les necessitats bàsiques de les persones treballadores, moltes de les quals han entrat dins un estatus de pobresa sistèmica que fa trontollar l´estat del benestar que tant va costar assolir i que, des de la crisi econòmica, està greument sacsejat.

Accidente. Per l´STEI Intersindical calen mesures com: derogar la reforma laboral, la llei Mordassa, la LOMCE i la reforma de les pensions de 2011 i 2013; millorar la qualitat del treball i dels salaris; liquidar la bretxa salarial i totes les discriminacions en el mercat laboral per raó de gènere, orientació sexual, edat o procedència; incrementar el salari mínim interprofessional; establir la renda bàsica universal; incrementar els serveis públics de titularitat pública; reformar la fiscalitat de manera progressiva i fer desaparèixer el frau fiscal, l´economia submergida i les situacions contractuals irregulars -que proliferen tant en els darrers temps- i establir un sistema de finançament autonòmic que elimini les discriminacions que patim a Balears.

Finalment, el sindicat de Balears considera que, per facilitar aquests canvis i aquestes polítiques, és necessari que les treballadores i treballadors i els sectors més desafavorits prenguem consciència i ens mobilitzem, si cal, per exigir un canvi de polítiques real i efectiu. L´objectiu és clar: avançar cap a una societat més justa i igualitària.

Si l´Estat espanyol no accepta la diversitat cultural i lingüística dels seus territoris continuarà negant-los l´essència; i seguirà generant un clima de tensió i de resposta social, que no es pot anihilar amb la repressió i les accions antidemocràtiques ni amb la vulneració dels drets civils fonamentals.

* Secretari general de l´STEI Intersindical