L'any 2018 Palma viurà una gran transformació urbana. Serà un any d´estrena de projectes basats en sostenibilitat i cultura, i d´interès general per a fer de Palma una ciutat més moderna, més europea i, sobretot, amb més valors. Volem millorar la qualitat de vida de la ciutadania i que la gent sigui més feliç. El 2018, després de dur a terme la normalització dels serveis municipals, ens donam l´oportunitat de fer un salt en aquest sentit: el nou model de ciutat de Palma.

Una Palma justa. Pel que fa a l´accés a l´habitatge, un dels reptes de l´ajuntament, l´any 2018 rebrem un total de 17 milions d´euros del Govern balear per a construir 140 habitatges més de lloguer social. A més, hem rebut 5,5 milions d´euros procedents del Consell de Mallorca, que s´invertiran en concepte de capitalitat per a millores puntuals a barris i a pobles, a accessos i a vials de Palma. El 2018 també rebrem una quantitat en concepte de capitalitat.

Una Palma saludable. Ampliarem la xarxa de carrils bici per a moure´ns de forma sostenible i connectar les barriades i els pobles de Palma. També iniciarem la renovació de la flota d´autobusos per teixir Ciutat de transport públic, menys contaminant i amb més freqüències.

Una Palma eficient. Volem que l´entorn sigui menys contaminant i per a això fomentarem les energies renovables. A més, amb la inversió de més de 18 milions d´euros ja haurem renovat tots els contenidors de la ciutat i comptarem amb nova maquinària per a fer la recollida i una gestió més sostenible dels residus. És un canvi radical de transformació urbana per augmentar el reciclatge, la neteja dels barris i la conscienciació de la ciutadania amb més educació ambiental.

Una Palma resilient, que s´adapti als efectes del canvi climàtic reduint l´illa de calor. Tindrem el primer bosc urbà situat a l´antic canòdrom i hem començat amb la recuperació del Carnatge, únic espai verd no urbanitzat del litoral.

Així mateix, estam treballant amb l´Autoritat Portuària Balear perquè l´any que ve s´intervingui el passeig marítim. El vianant guanyarà un carril bici per cada sentit i es convertirà en un eix cívic lineal, en un gran bulevard verd, dels millors d´Europa, des del carrer de Monsenyor Palmer fins a l´Auditòrium. Perquè el passeig marítim sigui veritablement un passeig i no una autopista de sis carrils com és actualment, perquè sigui un bulevard d´arbres, carrils bici i amb gent passejant.

Una Palma creativa, amb un nou centre d´arts escèniques a l´antiga fàbrica de Can Ribes, tancada des de 1962. Una iniciativa per a rehabilitar la barriada de La Soledat a través de la cultura. I rebrem grans inversions, amb un total de 33 milions d´euros, fruit de la col·laboració interinstitucional. Les torres del Temple seran rehabilitades després d´anys d´abandó i deteriorament per a esdevenir un patrimoni cultural cuidat i de primer nivell, tal com es mereix. Gràcies a l´impost de turisme sostenible aquest projecte serà possible, així com recuperar els camins del bosc de Bellver i millorar el paisatge urbà del torrent dels jueus a l´Arenal, una proposta presentada en col·laboració amb l´ajuntament de Llucmajor. Així mateix, el Viver comptarà amb un nou casal per al barri amb la rehabilitació de les cases de Son Ametler i els seus jardins emblemàtics, avui dia en estat d´abandó.

Un dels reptes és que la centralitat de la nova economia de Palma estigui a Nou Llevant, amb les indústries creatives, i al moll vell, amb el desenvolupament de la indústria nàutica, una manera de dur els joves, la qualificació i el coneixement dins la ciutat.

El que abans eren punts negres ara són oportunitats per a la ciutadania. I tot d´acord amb un mateix objectiu: aconseguir una Palma estimada. Posem en valor el patrimoni i el paisatge urbà que guarda Palma. Visquem el període de transformació de la ciutat. Visquem Palma.