Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Benvolguts Reis d'Orient,

M'imagín que deveu tenir una feinada. Malgrat tot no em puc estar de demanar-vos unes quantes coses que crec que contribuirien al benestar de la ciutadania i a fer d'aquest món un lloc més positiu i habitable, que bona falta li fa. Aquí us deix, doncs, la meva particular missiva:

Aturau aquesta terrible xacra social que és la violència de gènere. Només hem començat l'any i ja tenim una nova dona assassinada, com si se'ns volgués recordar que poc o res canviarà en aquesta matèria. No escatimeu recursos per aconseguir-ho: protegiu les víctimes amb tots els mitjans a l'abast i invertiu en educació i prevenció del maltractament, a la vegada que impulsau mesures que facin efectiva la igualtat de drets entre homes i dones.

Il·luminau els nostres polítics. El poble està un poc cansat de baralles estèrils, de veure com en comptes d'avançar en el progrés i la democràcia es perd el temps en disputes i desqualificacions que obstaculitzen qualsevol avanç en la millora de les condicions de vida dels ciutadans. El darrer episodi l'hem viscut al nostre petit Parlament, on no hi seria de més que féssiu una passada i donàssiu algun dels vostres savis consells a determinats diputats, tots us ho agrairíem.

Encara estam regirats amb les exhumacions que han tengut lloc a la nostra illa, concretament al cementiri de Porreres. Les imatges que ens han deixat com a resultat són esgarrifoses; sembla mentida que es poguessin perpetrar tants de crims en nom d'una ideologia tan violenta com intolerant. Això no obstant em permet demanar-vos que aporteu llum i discerniment en el tema del monument de sa Feixina, una oportunitat per protegir el nostre patrimoni, d'una banda, i vèncer el ressentiment ocasionat per aquella guerra fratricida i donar així una oportunitat a la pau i a la reconciliació, de l'altra.

El fantasma del racisme i la xenofòbia recorre de nou el món. Aquí teniu una feinada: creixen arreu les opcions d'extrema dreta que aposten per tancar fronteres i fer fora els immigrants, mentre un terrorisme irracional i cec colpeja brutalment el nostre model de vida tot sembrant la por i la inseguretat entre la ciutadania. Urgeix, doncs, restablir el diàleg i tendir ponts, abans que la bogeria i el fanatisme s'apoderin definitivament de la nostra civilització.

No hi seria de més que deixàssiu també un bon sac de bondat. L'interès i l'egoisme ho mediatitzen gairebé tot, abocant-nos a una societat salvatgement competitiva on només podran sobreviure els més forts. Cal recuperar l'honestedat, la confiança, la solidaritat, l'altruisme..., valors sobre els quals al seu moment edificàrem els fonaments d'una societat lliure i progressista i que ara es veuen amenaçats d'una manera alarmant.

Per acabar us volia demanar una bona embosta de salut per a tothom. El 2016 se n'ha duit un bon grapat de persones estimades, l'exemple de les quals ens ha de servir per seguir lluitant i no defallir en els nostres propòsits. Salut i també treball, un tàndem imprescindible per recuperar l'equilibri i el benestar en bona mesura extraviats: recordau-ho als nostres dirigents, és molt el que ens hi jugam, no us n'oblideu!

Moltes gràcies i fins l'any que ve, si Déu vol!

Compartir el artículo

stats