Les Illes Balears patim un dels moments de retrocessos dels drets democràtics, socials, nacionals i mediambientals més greus de la nostra història. El Govern Bauzá ha impulsat polítiques contra els sectors més febles de la nostra societat, contra els drets socials, contra les llibertats, contra el territori, contra la llengua i la cultura, que ens fan recular 40 anys enrere. El Govern Rajoy ha impulsat mesures similars, a les quals cal sumar un projecte de recentralització política i d´involució democràtica i social basat en l´autoritarisme i en l´espanyolisme, i que margina les Illes Balears.

Aquestes polítiques ens obliguen, com a ciutadans conscients, a implicar-nos políticament en defensa dels drets de la majoria. Més per Mallorca vol ser, des de la humilitat, una eina útil en la construcció d´una nova Mallorca, basada en la implicació de la ciutadania. Volem ser el braç institucional dels moviments ciutadans, pels quals ens sentim també representats. Dels docents mobilitzats, dels defensors de la sanitat pública, dels que es manifesten pel dret a l´habitatge, dels que es mobilitzen per la nostra llengua i cultura, dels que duen anys lluitant per preservar el nostre malmès territori.

Les Illes Balears s´enfronten a una situació d´emergència nacional, a un canvi de model que pot dur a una societat més justa, més pròspera i més lliure o, per contra, a una de més desigual i menys democràtica. Perquè creim que la política continua essent una eina útil per a canviar les coses, Més per Mallorca hi vol contribuir, sempre partint de les limitacions econòmiques i des del convenciment que els canvis es faran només si la societat vol. Per això feim una crida a la confluència, a Més per Mallorca, de totes les persones d´aquest país que s´identifiquen amb les idees progressistes, ecologistes i sobiranistes. Perquè des de la pluralitat i des de la unitat, Som Més.

Apostam per un model econòmic i social centrat en les persones, i que garanteixi, des de la innovació, una economia social i verda. La lluita contra l´atur serà el nostre principal objectiu. Farem una defensa a ultrança dels serveis públics (educació, sanitat, serveis socials, justícia) per salvaguardar els drets socials. Som la comunitat autònoma que més aporta a l´Estat i la que menys rep a canvi, i cal canviar-ho. Més per Mallorca es compromet a fer pagar més als qui més tenen i a lluitar a favor d´un concert econòmic solidari que permeti donar resposta a la crisi econòmica i garantir el benestar de tota la ciutadania.

Reivindicam la preservació del territori per a nosaltres i per a les generacions futures. Contra els intents de tornar a la bimbolla immobiliària que ens ha duit a la situació actual, cal protegir les nostres costes, el nostre fons marí, els nostres espais naturals i el nostre entorn rural, que són béns a preservar. El territori és el nostre principal actiu.

Defensam polítiques que garanteixin la igualtat de la ciutadania, i especialment entre homes i dones. Volem millorar les condicions de vida de les dones i l´accés equitatiu a tots els llocs de responsabilitat. Creim en una democràcia basada en l´empoderament de la ciutadania, en què el poder de decisió parteixi de baix, fonamentat en el dret a decidir sobre tot el que ens afecti. Defensam la república i la sobirania del nostre poble. Volem el màxim d´autogovern i el reconeixement del dret del nostre país a autodeterminar-se i a establir els vincles que vulgui amb la resta dels Països Catalans.

Volem preservar el nostre patrimoni cultural i històric i promoure la indústria cultural i audiovisual com a sector econòmic punter. I, de manera destacada, volem garantir l´ús normal de la llengua catalana, pròpia del país, com a fonament de la cohesió social.

Apostam per una transformació democràtica de les institucions europees, amb la voluntat clara d´avançar cap a l´harmonització social, econòmica i política. Volem una Europa que defensi la societat del benestar i que sigui solidària amb la resta de la humanitat. Defensam la cultura de la pau i les polítiques de cooperació al desenvolupament. Volem enfortir els processos de canvi social i l´autonomia dels pobles, des de la clara defensa dels drets humans, l´equitat de gènere i la solidaritat.

Demanam al conjunt de la societat mallorquina que s´afegeixi a aquest projecte. Ens trobam en un moment històric difícil però ple de reptes, que ens ha d´impulsar a unir-nos i a treballar per tombar la Mallorca que no ens agrada i construir un país per a la majoria. Entre totes i tots, recuperarem el futur.