Ingredients: 100 ml d’oli verge, més un poc per trempar, 100 ml d’aigua calenta, llevat, sal, una grapada de pebre bo de baies senceres, una cullerada sopera de moraduix, un ou cru, dos ous bullits, 300-400 grams de farina d’espelta, 50 grams de xocolata negre del 85 per cent de cacau, 2 cebes blanques, 400 grams de gírgoles, 4 guàtleres estofades, esplugades i esmicolades sense ossos ni pell (es poden comprar a conserves tipus gourmet)

Es disposen dins un bol els 100 ml d’oli verge, el dau de llevat, la cullerada de moraduix, l’ou cru batut i els 100 ml d’aigua calenta. Es bat tot amb una cullera de fusta i es va afegint la farina evitant que es formin grums. Al final es pot ja pastar amb les mans ja que la massa no s’aferra. Es tova al forn a 35ºdurant una hora. Un cop estovada la massa s’estén sobre la safata que anirà al forn.

Espassen per la pella les dues cebes trinxades i les gírgoles tallades a trossos. Es disposen sobre la safata i s’afegeixen les baies senceres de pebre bo. Es posa al forn encenen només les dues resistències. Es programa 1 hora començant del forn en fred. Quan han passat 45 minuts, es treu la safata, es disposen les guàtleres a trossos i es ratlla la xocolata al damunt. Es torna enfornar posat la safata coberta per una altra a curta distància o coberta amb paper de forn. Es tanca el forn, i s’esperen cinc minuts més. Es decora amb el vermell d’ou dels dos ous bullits.

Bon profit!!!