Ingredients: 100 ml d’oli verge (més el necessari per cuinar la colflori i trempar), 100 ml de suc de taronja, 400 grams aproximadament de farina d’espelta o de pastisseria segons el gust, 100 grams de sucre, sucre glacé per polvoritzar, llevat, sal, un ou cru, 400 grams de farina i 15 albercocs madurs.

Es disposen dins un bol els 100 ml d’oli verge, el dau de llevat, l’ou cru batut, 50 grams de sucre i els 100 ml de suc de taronja. Es bat tot amb una cullera de fusta i es va afegint la farina evitant que es formin grums. Al final es pot ja pastar amb les mans ja que la massa no s’aferra. Es tova al forn a 35ºdurant una hora. A l’endemà es torna a pastar, s’afegeix un poc més de farina i es fa estovar de bell nou. Un cop estovada la massa s’estén sobre la safata que anirà al forn.

Es xapen per la meitat els albercocs, es denejen i es lleva l’ametlla central. Es disposen fen un dibuix de 6x5 sobre la superfície de la coca. Amb una cullera petita s’afegeix mitja cullerada de sucre sobre el buit que la llavor ha deixat.

S’enforna des de fred al forn amb les resistències d’amunt i avall durant una hora. Es formarà una espècie de caramel entre els sucs de la fruita i el sucre. Convé mirar que la coca quedi raonablement eixuta. Un cop freda, es polvoritza tota amb el sucre glacé.

Bon profit!!!