Ingredients: 100 ml d’oli verge (més el necessari per cuinar la salsa del bacallà i cuinar la colflori), 100 ml d’aigua calenta, llevat, sal, un ou cru, 400 grams de farina d’espelta, 2 cebes, 1 colflori grossa, 1 cullerada de pebre bord de tap de cortí , all i julivert picat en petit, 35 grams d’ametlles crues pelades o 35 grams de bacon o xulla salada segons el gust, un pensament de pebre bo, un pensament de canyella, 25 grams de panses sultanes sense pinyols, una culleradeta de sal, una grapada de sultanes i una de pinyons, bacallà dessalat, aproximadament un kg o 3/2 de Kg, vi blanc sec o conyac, 100 ml.

Es disposen dins un bol els 100 ml d’oli verge, el dau de llevat, l’ou cru batut i els 100 ml d’aigua calenta. Es bat tot amb una cullera de fusta i es va afegint la farina evitant que es formin grums. Al final es pot ja pastar amb les mans ja que la massa no s’aferra. Es tova al forn a 35ºdurant una hora. A l’endemà es torna a pastar, s’afegeix un poc més de farina i es fa estovar de bell nou. Un cop estovada la massa s’estén sobre la safata que anirà al forn.

Es tallen en petit 4 cebes i es passen per la pella amb oli verge i la xulla salada (o alternativament les ametlles crues). S’afegeix desprès la colflori tallada amb els brots en petit, se li afegeix sal i pebre bo i es deixa estovar una miqueta a la pella. S’afegeixen desprès al final les sultanes i els pinyons. Aquesta massa es disposa sobre la coca estirada i s’enforna a 200 graus durant 40 minuts partint del forn en fred..

Per preparar el bacallà

Es disposen 100 cc d’oli verge i la mateixa quantitat de vi blanc sec o conyac. S’afegeix una cullerada de pebre bord de cortí i es bat el conjunt. A una font es disposa el bacallà amb la salsa feta, i s’amara una estona.

Passat la mitja hora, es treu la coca del forn i es disposa el bacallà amarat sobre la colflori a la coca. Es dispersa sobre el bacallà la picada d’all i julivert i un poquet de canyella. S’enforna la coca de nou per vint minuts més.

De tant en tant podem afegir salsa al bacallà evitant que s’eixugui massa.

Bon profit!!!