Ingredients per a quatre persones: 250 grams de llenties pardines, 150 grams de mongetes verdes, una lletuga petita o quantitat similar, un pebre verd i un de vermell, gingebre, pebre bord de tap de cortí, pebre bo, un gram de sucre, una ceba, una cabeça d’alls, dues fulles de llorer, quatre tomàtigues de ramellet o similar, all i julivert capolat, tres pebres de Caiena o un de cirereta i oli verge.

Es fa molt lentament un sofrit amb oli verge amb la ceba. Un cop transparent, s’hi afegeixen els pebres tallats en menut i la tomàtiga. S’hi afegeixen també els pebres de Caiena sencers. S’hi afegeix el poc de sucre, gingebre ratllat. Després, un cop macerat, s’hi afegeix la picada d’all i julivert, el pebre bord de tap de cortí i un pensament de pebre bo. Es remou tot plàcidament fins que agafa consistència. Un cop acabat, es capola tot i es passa per un colador.

Es disposa el sofrit dins una olla de pressió, s’hi afegeix el sofrit, s’hi afegeixen les llenties pardines (que han estat un dia en remull) i s’hi afegeix la cabeça d’alls i les fulles de llorer. S’hi pot afegir, segons el gust, comí i herbes provençals. S’hi afegeix en trossos petits la lletuga i les mongetes verdes tallades. Es bull el temps necessari per coure les llenties amb el mínim d’aigua necessària.

Aquesta mena de recepta vegetariana és similar a la que em contà l’antiga cuinera de Can Trujillo. La lletuga hi és essencial. S’hi poden posar moltes més verdures si un vol, però convé coure cada llegum amb les més avinents. Els ciurons van amb espinacs, les llenties amb lletuga, el confit de l’escudella amb col i carabassa i les mongetes de careta amb bledes. Així un canvia un poc més i tot resulta més variat.

Bon profit!!!