Quan i per què neix Cooking Marga?

@cookingmarga va néixer a la fi del mes d’abril, durant el confinament. Com la meva mare és una gran cuinera i coneixedora dels nostres plats, i estic molt orgullosa de la meva “mallorquinitat”, les meves amigues em demanaven vídeos amb les seves receptes. I aixi va ser com vaig gravar un vídeo, mig en bromes, sense cap pretensió, i va néixer aquest compte, a Instagram, de receptes de cuina mallorquina i més… 

Com està sent la resposta?

La resposta és increïble! En poc més de 5 mesos hi ha més de 600 seguidors… Una cosa que per a mi, que no estic ficada dins aquest “mundillo foodie” ni de xarxes socials de manera professional, és moltíssim. 

El que més m’impressiona és la resposta que m´arriba en forma de missatges, comentaris, fotos de les meves receptes fetes pels seguidors… Això m’omple de satisfacció.

Quina és la teva filosofia?

La meva filosofia és acostar la cuina mallorquina a la nostra generació. Fins i tot als més joves. Crec que a @cookingmarga es demostra que no és tan difícil preparar unes bones sopes o un frit de matances. Al contrari, són plats senzills i fàcils que molta gent, de la nostra generació, ni tan sols es planteja cuinar-los (i ho deixen en mans de les padrines).

Creus que, actualment, hi ha un ampli coneixement del receptari típic i tradicional, local, a les cases?

Crec que no. Al menys a Palma. Tal vegada en els pobles una mica més. Però a ciutat, segur que no. També crec que un dels motius d’aquest desconeixement és el nostre ritme de vida. Es dóna per fet que cuinar receptes típiques i tradicionals porta molta feina i implica molta dedicació i un temps del qual no disposem.

Però puc assegurar que no es així. El nostre receptari típic és fàcil, si t’ensenyen com preparar-ho.