Ingredients: 2 piteres de pollastre filetejades, una ceba, 2 albergínies, 100 ml d’oli verge i un poc més pel sofregit, 150 ml d’aigua, llevat, 2 culleradetes de sal, 300-400 grams de farina de blat, pebre bo, espècies cajuns, fulles d’alfàbrega, una cullerada de pebre bord de tap de cortí, 6 tomàtigues grosses madures, 3 grams de sucre.

La primera passa és preparar la pasta. A un bol de fons redó es disposen l’oli, una cullerada de la sal i 150 ml d’aigua i el llevat; amb una forqueta de fusta es va remenat tot afegint adesiara la farina procurant que no faci grums. A partir d’un cert moment es pot treballar amb les mans ja que no embruta, continuant afegint farina fins que no n’absorbeixi més. Un cop feta la massa es deixa estovar al forn a 35 graus durant una hora. Es posa el forn elèctric a 100 graus i quan estabilitza la temperatura es tanca i es fica el bol dedins. Un cop estovada s’ estén amb les mans o l’aprimador i es disposa dins la safata que posarem al forn, amb un poc d’oli distribuït homogèniament per l’estri abans de posar la pasta.

Per altra banda es passen per la pella sofregint una mica les piteres de pollastre amb pebre bo i espècies cajuns. Es reserven. Es sofregeix ara les albergínies tallades en rodanxes i es reserven. Es posa a la paella la ceba trinxada i les tomàtigues pelades i fetes trossos; s’afegeixen els tres grams de sucre, un poc de pebre bo, alfàbrega i la cullerada de pebre bord de tap de cortí. És deixa confitar la salsa a foc lent durant 15-20 minuts.

Es disposen sobre la massa de la coca les piteres de pollastre tallades en petit, sobre elles les rodanxes de l’albergínia i finalment es distribueix un poc pertot la salsa de ceba i tomàtiga pagesa que hem feta. 

S’enforna des de fred amb les residències del forn actives a 200”, es cou damunt un hora i es deixa estovar finalment una mica al forn.

Comentari: Aquesta coca és típica de Sa Pobla a Mallorca, però és fa amb llom de porc.

Bon profit!!!