DIONÍS A TAULA

Gin KM1, Destil·leries Antonio Nadal: Una ginebra de caràcter mallorquí

Gin KM1, Destil·leries Antonio Nadal: Una ginebra de caràcter mallorquí

Gin KM1, Destil·leries Antonio Nadal: Una ginebra de caràcter mallorquí

Bartomeu Font Sbert

Bartomeu Font Sbert

Les Destil·leries Antonio Nadal tenen una línia de begudes alcohòliques pròpia concebuda per fer cocteleria de qualitat. La varen batiar amb el nom de KM1 i la va desenvolupar un equip d’especialistes format per Josep Maria Natta, Josep Campins i Kika Sànchez. La col·lecció inclou ginebra, rom i vodka. Com que no són begudes típiques de Mallorca, tots tres varen apostar per vincular-les amb l’illa. Així, el rom envellit prové de Guatemala, però ha reposat dins botes de vi de raïm de mantonegro, del celler de Tianna Negre; el rom blanc també prové d’aquest estat d’Amèrica central i està filtrat amb un carbó actiu de closca d’ametla mallorquina; i el vodka té un extracció de pells de patata del bar Ca sa Miss de sa Pobla.

Pel que fa a la protagonista d’avui, la ginebra KM1 està feta amb alcohol de gra, de cereals, neutre, i sols duu quatre components. Josep Maria Natta explica que és partidari de posar-hi pocs botànics i bons que no pas afegir-n’hi una tracalada. Així, Gin KM1 està fet amb ginebró dels Pirineus (el ginebró no és de la Serra de Tramuntana no és adequat per fer ginebra), pell de taronja i pell de llimona de Sóller, concretament ve de la fàbrica de gelats Fet a Sóller, i tàperes de Campos. La idea de posar-hi tàpera va sorgir perquè anys enrere Natta va assistir a una xerrada que es va fer al Club del Gourmet d’El Corte Inglés sobre la recuperació de les tàperes, que va impartir Antoni Contreras, metge psiquiatre i especialista en història de la cuina. Quan l’any 2019 havien de crear aquestes begudes alcohòliques, a Josep M. Natta se li va encendre la bombeta i va recordar les paraules de Contreras i va filar que aquesta poncella comestible podria complementar la nova ginebra d’una forma subtil.

El resultat és una ginebra molt mallorquina, adequada per fer combinats, tant per prendre-la amb tònica com també per fer cocteleria, ja sigui per fer un filferro (ginebra amb palo) o un negroni.

Tracking Pixel Contents