Documental de la BBC filmat el 1970 sobre la natura de Mallorca que fa especial referència als aspectes ornitològics. La presència dels ocells contrasta amb les imatges que reflecteixen el desenvolupament turístic de l'illa. Els turistes no veuen la vida tradicional i tranquil·la de Mallorca ni la varietat de la seva fauna salvatge. Es mostren els diferents paisatges (el Pla de Mallorca, els torrents, la costa, les salines, els aiguamolls, els penya-segats, etc.), els ocells, amfibis i insectes, i tot barrejat amb les feines tradicionals dels pagesos.

Es fa especial referència a l’àguila peixatera, el milà, els limícoles, el capsigrany, el xatrac, el falcó marí, el falciot, el puput, el voltor negre, la xivitona, etc. El creixement descontrolat d’urbanitzacions i la infraestructura hotelera contrasta, al final, amb les imatges del falcó i l’àguila peixatera.

La projecció del documental Majorca observed ha estat possible gràcies a l’ASIM (Arxiu del So i la Imatge de Mallorca) i s’emmarca dins de la línia de programació referent a la recuperació i difusió del patrimoni audiovisual de Mallorca relacionat amb el nostre paisatge i natura.