“Mai han tingut problemes. Ni un retard en els pagaments del seu lloguer. Res. Però seran expulsats de les seves cases. Uns, més tard; d’altres, més prest... Només és qüestió de temps que el bloc en el qual viuen passi a convertir-se en pisos per a turistes o en habitatges reformats amb preus més elevats. És l’espiral que travessa la ciutat, el seu centre i els barris limítrofs, que ja s’han convertit en una joia per a inversors i especuladors amb l’habitatge”. Jairo Vargas, Público, abril de 2007.

Una vegada que el procés de gentrificació comença en un barri, progressa ràpidament fins que tots els seus antics habitants de classe obrera n’han estat expulsats, i tot el caràcter social del barri posat potes enlaire.

VPO constitueix una reflexió sobre l’essència humana. Un mosaic dramàtic guiat per la immediatesa del desnonament. És una mirada poètica de les vivències del desnonament humà.

Hi parlam de com el desnonament ens du als límits emocionals/morals de l’ésser humà en termes de dignitat; de la pressió que va arraconant els inquilins en un espai cada vegada més reduït.

Un espectacle de teatre gestual amb màscara que planteja la problemàtica actual de l’habitatge, la complexitat de la burocràcia, els processos jurídics, la pèrdua d’identitat que generen els processos de gentrificació de les ciutats i el drama dels desnonaments, a través de la convivència de tres personatges en un bloc de pisos que estan a punt d’enderrocar.

Creació: Cia Migrants

Direcció i dramatúrgia: Maite Villar

Intèrprets: Joan M. Pascual, Héctor Seoane/Toni Pons, Maite Villar

Màscares: Pau Cirer.

Disseny d’escenografia i vestuari: Irene Pascual

Construcció d’escenografia: Irene Pascual i Jeroni Bosch

Espai sonor: Toni Amengual

Disseny d’il·luminació: Toni Amengual

Audiovisuals: Marina Rueda

Disseny gràfic: Héctor Seoane

Producció: Joana Peralta

Fotografia i vídeo: La Naranja Biónica

Distribució: Joana Peralta

Producció: La coixa diu que no SC

Col·laboració: Pau Bachero

Agraïments: Can Gelabert-Binissalem i Sa Teulera-Andratx