Teatre per a tota la família (a partir de 6 anys) · Intèrprets: Maite Bayón, Tomás Fdez. Alonso, Ainara Unanue · Il·luminació de David Alkorta · Escenografia i Vestuari d'Ikerne Giménez · Música de Bingen Mendizabal · Direcció i Dramatúrgia d'Iñaki Rikarte · Companyia: Teatro Paraíso

Paul és fill únic i el rei de la seva casa. El naixement de la seva germana, Irati, provocarà que una por íntima a deixar de ser estimat s'apoderi d'ell amenaçant l'estabilitat familiar.

ÚniKo és un espectacle per a tots els públics a partir de 6 anys que pretén ser un reflex del que la gelosia pel naixement d'un germà poden provocar en un nen i en el seu entorn. Barrejant les tècniques del titella i del teatre més realista plantegem l'inquietant tema de la gelosia, mirant-los de front en tota la seva cruesa, encara que sense perdre mai el sentit de l'humor.

Per l'escenari farem desfilar a Paul, als seus pares, a la seva germana Irati, a la seva àvia, a la mestra de Paul i a Richi -el seu ós de peluix i alter ego de la seva consciència-, amb la voluntat de fer un espectacle familiar en el seu sentit més ampli, perquè tant els nens com els adults trobaran situacions i personatges en els quals sentir-se reconeguts.

Esperem que serveixi per a passar una bona estona i, de pas, reflexionar tots junts sobre temes com la convivència, l'educació, l'autoestima, la tristesa o l'afecte.