Cervantes salva el Tirant lo Blanc de la foguera i el Quixot assegura que és "el millor llibre del món". Dámaso Alonso el considera com la primera novel·la moderna d'Europa. El premi Nobel Mario Vargas Llosa no plany lloances davant aquesta obra total, cim del Segle d'Or valencià, escrita per Joanot Martorell quan València era l'epicentre de l'activitat cultural i humanística de la Mediterrània.

El gran clàssic valencià i universal del segle XV dóna peu a un muntatge que fuig de la recreació museística, dialoga amb el present i aposta per la paraula i el teatre físic.

Mentre els homes fan política i guanyen guerres, les dones tracten de burlar la repressió sexual imposada per la moral cristiana i el llinatge. Amb gran ironia, Joanot Martorell mou el seu protagonista, Tirant lo Blanc, entre estos dos mons omplint el seu cos i la seua ànima de ferides: les ferides de la guerra i les ferides, potser més doloroses, de l'amor.

Coproducció de l'Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico

+ Principal Streaming Aquest espectacle compta amb la possibilitat de veure la funció del dia 10 des de ca vostra a un preu més reduït, adquirint una entrada en streaming