Descripció del projecte

Sessió Contínua del Teatre de Barra és un nou format pensat per a escenaris, que inclou quatre peces ordenades segons l'antiga fórmula de la sessió contínua dels cinemes. Es tracta d'alternar dues de les peces guanyadores del Teatre de Barra i les seves seqüeles, que varen ser encarregades ex professo als seus autors. Així, el públic pot veure dos dels clàssics del Teatre de Barra: les dues peces més aclamades des dels inicis d'aquest format d'èxit, i seguidament les seves continuacions o seqüeles, que arrodoneixen la proposta amb un apoteòsic colofó de cada una de les històries.

L'espectacle comença amb Llengua amb tàperes (la peça més vista del Teatre de Barra, amb més de dues-centes representacions a les Illes Balears i a la Península), i continua amb L'home que va vendre el món, la preqüela d'Herois, la guanyadora de l'edició de la mort del Teatre de Barra, que serà la darrera a representar-se. Abans ho farà la seqüela de la primera, la qual té un títol metateatral i autoreferencial: Teatre de Barra. Les quatre són comèdies, però absolutament diferents en el to i la forma. Comèdia costumista, apocalíptica, dramàtica, física, absurda, paròdica... Es pot demanar més?

Objectius

Sessió Contínua és un espectacle estructurat en quatre actes o peces independents, relacionades de dues en dues. D'aquesta manera se cerca la implicació del públic, que viu una experiència a la manera antiga, quan al cinema es feien sessions contínues de dues pel·lícules. Però aquesta vegada amb una volta més, perquè la sessió continua s'arrodoneix amb una altra proposta doble, una altra sessió contínua de les seqüeles de les primeres dues obres. Tot plegat esdevé una experiència teatral diferent, un format fins ara inèdit, que alterna històries i repartiments i segmenta el programa damunt un mateix escenari. Dos pel preu d'una, o fins i tot quatre pel preu de dues. Segons es miri. Breu resum del projecte: el projecte consisteix a adequar la popular fórmula del teatre breu representat als bars, a un escenari teatral convencional. I per a fer-ho s'aprofiten les característiques particulars d'aquest nou format que, en ser l'equivalent a un curtmetratge teatral, permet múltiples combinacions estructurals i, per tant, una percepció diferent, original i molt estimulant de l'experiència teatral. Es pot canviar d'història, de personatges, de gèneres i fins i tot d'ambientació sense haver-se de moure de la butaca. Gairebé com si disposàssim d'un comandament a distància teatral que ens permetés canviar de canal. Podrem veure dues històries diferents i alternes sense abandonar la nostra butaca. S'articula amb un speaker que umpl les transicions amb la presentació de cada peça.

Durada: 75 minuts

Característiques de l'espai: escenari convencional (a la italiana)

Necessitats tècniques: una dotació tècnica mínima d'il·luminació i so

Públic destinatari: de 14 a 99 anys

Obres representades

Llengua amb tàperes

Autor i director: David Mataró

Actors: Aina Cortés i Toni de los Angeles

Sinopsi: Qui necessita tàperes quan el món està en ple apocalipsi? Un cambrer i una veïnada intentaran donar resposta a aquest i a molts més dubtes existencials, o no tan existencials.

Herois

Autor: Josep Mercadal

Director: Joan Fullana

Actors: Xavier Núñez i Josep Mercadal

Sinopsi: L'emoció del retrobament de dos vells amics és tan forta que les paraules no són suficients per a celebrar-ho.

Teatre de barra

Autor: David Mataró

Director: David Mataró

Actors: Aina Cortès i Toni de los Angeles

Sinopsi: Un matrimoni va al teatre de barra... A veure teatre? O a fer canyes, menjar pinxos, seure on no deuen, aplaudir quan no toca, votar malament i robar llibres pensant que són gratis. Una parella va al teatre de barra...

L'home que va vendre el món

Autor: Josep Mercadal

Director: Sergi Baos

Actors: Josep Mercadal i Xavier Núñez

Sinopsi: En Joan i en Carles han fet el millor concert de la seva vida. Ara cal celebrar-ho i potser pagar el preu de ser heroi només per una nit.