La serva padrona és l’òpera buffa més famosa i representada de la Història. Escrita en un primer moment com a intermezzos de l’òpera seria Il prigioner superbo del mateix compositor, l’òpera aviat s’independitzà i feu la volta a Europa.

La petita òpera còmica de Pergolesi creà un gran rebombori i detonà tota una revolució musical al segle XVIII, coneguda com la Querelle des Bouffons, que canvià el curs de la història de l’òpera occidental. Gairebé tres-cents anys després, La serva padrona continua divertint i captivant a tota classe de públic.

Mantenint aquest esperit revolucionari i transgressor de l’obra, l’espectacle proposa una lectura actual i feminista de l’òpera, que, jugant amb l’ambigüitat històrica, parla sobre el treball invisibilitzat de la dona, en concret del treball a la llar.

Serpina, la serventa del senyor Uberto, cansada de fer tota la feina de la casa i no rebre més que queixes i maltractes, aixecarà la veu i passarà a l’acció: idearà un pla perquè se li reconegui el seu valor i el seu rol dins la casa. Tot i la negativa del patró, aconseguirà convèncer-lo perquè es casi amb ella i aconseguir així l’anhelada igualtat.

Coproducció del Teatre es Born de Ciutadella, Orquestra de Cambra de Menorca, Orquestra de Cambra de Mallorca i el Teatre Principal de Palma

Programat dins Fila U, el Festival d'Estiu del Teatre Principal de Palma