El 2021 les crisis omplen tertúlies i portades. Precisament en aquests temps difícils és quan més necessàries es fan les experiències resilients i lluitadores de la nostra gent. L'espectacle No s'apaguen les estreles és un alè de coratge i autoestima per a afrontar el moment actual. Perquè, en temps de foscor, la cultura pot ser llum. Aquest projecte neix arran de la cançó No s'apaguen les estreles, que va ser banda sonora de la pel·lícula La mort de Guillem, i en pocs mesos ja suma més de 700.000 reproduccions a les plataformes digitals. La cançó va molt més enllà de la història de Guillem Agulló i la seva família, i viatja als orígens populars del nostre poble per a reivindicar que existeix una cadena inesgotable de savieses i resistències. L'espectacle conjuga cançons i audiovisuals que es projectaran en una pantalla pròpia en forma de cor. El resultat és un nou format d'espectacle que neix adaptat per a fer front als dies de crisi que vivim: un concert documental. Un emotiu cant a la perseverança, la resiliència i la solidaritat de la gent humil i senzilla del nostre país. El nostre poble és viu i batega amb força. I volem mostrar-ho.

El concert

Amb sonoritats i instrumentació mediterrànies, l'espectacle s'endinsa en el repertori més emotiu de Xavi Sarrià, elaborat durant més de dues dècades en solitari i al capdavant d'Obrint Pas, des d'Amb l'esperança entre les dents, Alliberar-nos o No s'apaguen les estreles fins a Al país de l'olivera, Si tanques els ulls o La flama. Cançons en format íntim i proper, vestides amb sonoritats i una instrumentació tradicionals. Sis músics acompanyen Xavi Sarrià a l'escenari: dolçaina, llaüt, guitarra, baix, teclats i la veu de Key Day formen un espectacle ideat per als temps actuals. Un format sorprenent, elegant i original dissenyat pel director artístic Martí Torras (Love of Lesbian, Els Catarres, El Diluvi). Un nou concepte transmèdia que inclou audiovisuals de manera que les cançons i les històries conflueixen per a emocionar-nos i omplir-nos de coratge i esperança.

Xavi Sarrià · Guitarra i veu

Clàudia Key Day · Veu i percussió menor

Diego Barberà · Baix

Luis Súller · Percussions

Xiomara Abelló · Guitarra

Héctor Peropadre · Dolçaina, llaüts i acordió

Daniel Tomàs · Teclats

Direcció d'artística: Martí Torras

Dramatúrgia: Martí Torras i Xavi Sarrià

Disseny de llums: Marc Torner

Enginyer de so: Kike Barberà

Els audiovisuals

Els audiovisuals que es projectaran durant l'espectacle formen part del documental No s'apaguen les estreles. Un treball dirigit per Xavi Sarrià amb guió de David Segarra, realització de Víctor Serna i música original de Míriam Encinas. Les imatges es projectaran en una pantalla pròpia i interactuaran durant el concert acompanyant la banda de Xavi Sarrià, com un músic més. Són imatges espectaculars dels paisatges del nostre país, de la cultura popular, de les nostres arrels; però, sobretot, imatges de deu protagonistes que simbolitzen la perseverança des de l'educació i la cultura, des de l'horta i la muntanya i des de l'exili i la memòria. Les nostres històries de valentia, saviesa i renaixement; contades per elles i ells, pels i per les protagonistes. El documental No s'apaguen les estreles s'estrenarà en paral·lel al concert. Així, el projecte és una cançó, un documental i una gira de Xavi Sarrià. Un projecte transmèdia dissenyat per a ser difós tant en xarxes com en les televisions, tant en concerts en teatres com a l'aire lliure, que es complementa i es retroalimenta per a aconseguir un major impacte social que fomenti la reflexió i el diàleg en aquests dies de crisi que vivim.