“TERCER CIELO” és el nou projecte discogràfic de la cantaora flamenca ROCÍO MÁRQUEZ i el productor de música urbana i electrònica BRONQUIO. Un projecte en què els artistes s’han permès explorar des dels seus respectius backgrounds musicals en un viatge que va d’allò conegut al que és desconegut, de la tradició a la creació. El resultat és un llenguatge propi que transcendeix compartiments estancs dels gèneres musicals per a continuar eixamplant el flamenc del segle XXI, amb una proposta avantguardista i transgressora.

ROCÍO MÁRQUEZ

Rocío Márquez és una de les veus femenines més importants del cante jondo actual. Amb una sòlida carrera artística de més de 10 anys damunt els escenaris, ha sabut imprimir a la seva música la seva personalitat inquieta i la seva enorme curiositat, al mateix temps que el seu gran amor i el respecte per la tradició flamenca, sense renunciar a expandir-ne els límits, experimentant amb melodies, instrumentació, arranjaments i lletres.

Amb 5 treballs discogràfics publicats fins ara, Rocío Márquez ha estat guardonada amb, entre altres reconeixements, el premi Les Victoires du Jazz al millor àlbum de músiques del món (ha estat la primera artista espanyola a aconseguir-lo); la Lámpara Minera al Festival de La Unión; el Giraldillo a la Innovació de la Biennal de Sevilla; el Coups de Cœur de l’Acadèmia de Charles Cros (França); el Premi Meridiana de la Junta d’Andalusia; el Plaza de España del Govern d’Espanya, o la Medalla d’Or de la Petenera (la primera dona que l’ha rebuda).

Ha col·laborat amb artistes com Kiko Veneno, Albert Pla, Arcángel, Carmen Linares, Raphael, Jorge Drexler, Rozalén, Niño de Elche, Los Hermanos Cubero, The New Raemon, o els francesos Ensemble Aedes, entre molts d’altres.

BRONQUIO

El creador de Jerez de la Frontera Santiago Gonzalo aka Bronquio és un jove músic de tradició punk i una de les sensacions de l’escena electrònica espanyola. Bronquio compta amb tres elapés distribuïts per Altafonte Spain, el darrer (vol. 3), amb la col·laboració de Nita (Fuel Fandango) i Cris Lizarraga (Belako). Després de fitxar com a col·laborador a Hoy empieza todo de Radio 3 (RNE), afronta el 2021 la banda sonora de la nova pel·lícula del sevillà Santi Amodeo, Las Gentiles. Com a productor ha tret l’elapé més recent de Kiko Veneno, Sombrero roto, aclamat per la crítica. També ha produït senzills per a artistes de rabiosa actualitat com Natalia Lacunza i Anaju. El 2020 fou elegit per al programa de l’Associació Espanyola d’Intèrprets i Executants Artistes en Ruta (AIE), així com per al catàleg AECID d’arts escèniques i música, comissionat pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació a través d’Excenario.