'La premsa local de l'època davant el nazisme', 'Nazis i jueus a Mallorca' i "Walter Benjamin i la qüestió jueva en el seu pas per les Pitiüses i Catalunya"

II Jornades d'Estudis Locals · Temàtica 'Jueus i nazis a les Illes' · L'entrada i participació en tots els actes és gratuïta prèvia sol·licitud al correu electrònic arxiu@eivissa.es

Entre els dies 24 i 26 de novembre se celebrarà la segona edició de les Jornades d'Estudis Locals, una iniciativa de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera i de l'Ajuntament d'Eivissa, que comptarà amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics, la UIB i el Fòrum de la Memòria d'Eivissa i Formentera.

Coincidint amb el 80 aniversari de la mort de Walter Benjamin i el 60 de la d'Albert Camus, el tema d'aquestes jornades de divulgació històrica, que es dediquen a la memòria del periodista i investigador eivissenc Xicu Lluy, serà Jueus i nazis a les Illes. Les xerrades es faran a la Biblioteca Municipal, la sala Jordi Juan Riquer i l'Espai Cultural de Can Ventosa de 19.30 a 21 hores i l'entrada i participació en tots els actes és gratuïta.

Dijous 26:

19.30 h La premsa local de l'època davant el nazisme. A càrrec d'Antonio Viñarás, doctor en història contemporània.

20.00 h Nazis i jueus a Mallorca. A càrrec del professor i investigador Antoni Janer Torrens

20.30 h Walter Benjamin i la qüestió jueva en el seu pas per les Pitiüses i Catalunya. A càrrec de Joan Pérez Ventayol. Professor de la UAB. Director de l'Escola Superior d'Arxivística i gestió de documents

Dimarts 24 de novembre les Jornades tractaran sobre temes com la intolerància i antisemitisme al món contemporani, nazis i feixistes a les Illes Balears o els Jueus refugiats a Eivissa. Dimecres 25 es tractarà sobre la persecució dels xuetes a Mallorca, Albert Camus i el seu combat contra el nazisme i la relació de Camus amb les Illes. Finalment, dijous 26, les jornades es clouran amb unes ponències sobre la premsa local de l'època davant el nazisme, es parlarà sobre les nazis i jueus a Mallorca i sobre el filòsof Walter Benjamin i la qüestió jueva en el seu pas per les Pitiüses i Catalunya.