Companyia: El Somni Produccions

Dramatúrgia: Sergio Baos

Direcció: Xavi Nuñez

Intèrpret: Sergio Baos

Durada: 75 min

Premi Ciutat de Palma 2021

Premi ATAPIB 2020 Millor Dramatúrgia i Millor Interpretació

Quantes vegades hem sentit dir que Mallorca és un paradís? No hi ha dubte que ho és. És bella en els seus paisatges, és captivadora en el seu entorn, té platges d’aigües cristal·lines, aigües turqueses fotogèniques com no n’hi ha d’altres. Però no tothom qui viu en aquest paradís pot gaudir dels plaers de la vida de vacances. No tota la gent que hi viu es pot delectar amb els fruits que els arbres florits els regalen.

També n’hi ha que han estat expulsats del paradís tot i que sigui de manera metafòrica. N’hi ha que en varen ser expulsats abans, fins i tot, d’haver collit la poma de la cobdícia. Els nostres protagonistes són d’aquests que omplen les llistes de l’atur, que fan les cues als bancs d’aliments i que es veuen obligats a entrar dins el món de la picaresca per poder sobreviure al paradís.

«Un monòleg precís, hiperbòlic per moments. Ben escrit i contat per un Sergio Baos que es multiplica en escena. Ficau dins un tassó de mescles a Forqué, Berlanga, Tarantino i Haneke, i us sortirà una idea aproximada del que ofereix aquesta espècie de road movie de perdedors, de somnis de polígon i de redempcions impossibles. Conté moments per a emmarcar.» Rafel Gallego. Crítica al Diario de Mallorca.